22 април, 2024

Дейвид Тодоров е Software Developer в UltraPlay, който обича кафето, кубчето на Рубик и работата си. Дейвид си слага слушалките и веднага потъва в проекта. Запознайте се с неговия DailyRoutine.

Как започва работният ти ден?

С чаша кафе и разговор с колегите, преди да се заловя с приоритизирането на задачите ми за деня. В моята професия е от изключителна важност да вървя по добре структуриран план и да балансирам между спешните задачи, по-дългосрочните проекти и всекидневните си ангажименти, свързани с оптимизацията на платформата за залагания онлайн, която UltraPlay предлага на своите клиенти. Казват, че хората прекарват повече от работния си ден на това, което е спешно, а не върху това, което е важно. Ето защо разписването на задачите за деня, а понякога и за седмица напред, ми помага да оптимизирам и своята работа.

С какви проекти се занимаваш?

В момента изграждаме система за автоматизирано решение за непрекъснато интегриране на новите версии на продуктите ни, които включват онлайн платформа за залагане върху традиционни и електронни спортове, залагане на живо, фийд с коефициенти, онлайн казино и всичко необходимо за функционирането на един бетинг бранд. Клиентите ни са водещите в света на електронните спортове и спортните залози, и главна причина за това е постоянното надграждане на платформата, моделите за залагане на живо, с които даваме ново игрално преживяване на потребителите им.

Как изглежда бюрото ти? Имаш ли нещо по-специално на него, напр. талисмани, специална чаша?

Подредено, като обичам да се концентрирам с кубчето на Рубик.

Къде откриваш решение на професионалните си предизвикателства?

Водя се от принципа, че първо трябва да разбереш, преди да бъдеш разбран. Затова първо се допитвам до колегите, за насока, по която да тръгна. Освен това преди да ги попитам за съвет или насока, проучвам темата и събирам необходимата информация.

Гледам и чета доста лекции и материали по темата онлайн, като предпочитам сайтовете: https://app.pluralsight.com , https://stackoverflow.com

Ценя отборната работа, и смятам, че именно това е ключът към успешните проекти и качествените продукти, които се използват от много хора и то години наред.

Как се справяш с концентрацията в работна среда?

Когато имам възможност да се “изключа” от работната атмосфера, си слагам слушалките и потъвам изцяло в проекта.

Какви са ти хобитата след работа?

Обичам да играя Dota 2, с моите приятели и колеги. Любимият ми Dota герой е Spectre – старото му име е Mercurial. Над 10 години играя с него, когато имам възможност. А любимият ми турнир е The International Dota 2. От време на време си организираме пътувания с моите приятели да гледаме някои от големите турнири на живо, като последно бяхме на The Bucharest Major (Dota 2) – беше доста впечатляващо да гледам някои от любимите си отбори на живо.

Помниш ли първия си работен ден? Как беше интервюто?

Спомням си, че започнах заедно с още един мой колега – Пламен и това беше единственото име, което запомних от деня, тъй като се запознах с голяма част от колегите ми. Преминах обучение, което се провежда при постъпването на нов служител. То обхваща информация за компанията, дейностите в UltraPlay, ключовите продукти и спецификите в онлайн игралната индустрия. След което моят ръководител ми стовари няколко дебели книги на бюрото, както каза той: “да си ги четеш в свободното време”. И две седмици падна голямото четене по темата.

Интервюто ми не беше никак леко, тъй като на него присъстваха четири колеги от мениджмънта на дев екипите. Както си говорихме за технически въпроси, изведнъж ме попитаха кой ми е любимият Dota герой и каква роля предпочитам да играя. Явно съм ги впечатлил с отговора си, тъй като любимата ми роля е на “carry” – герой, който придвижва останалите напред и трябва да мисли доста стратегически, така че да натрупва повече предимство от другия отбор и да се запази жив по-дълго време в играта.

Разкажи ни за интересна/забавна случка по време на работа?

По време на един от тиймбилдингите ни, на който играхме пейнтбол сред природата, бяхме се разделили на два отбора, при което, знаете, има мисии и трябва да елиминирате играчи от противниковия отбор. В една от решаващите игри, бях залегнал и нямайки много видимост, започнах да стрелям по една от съотборничките си, която започна да вика и маха да спра, защото е от моите. Аз обаче не я чувах и си мислих, че ме блъфират от отсрещния отбор, при което продължих да я стрелям в главата, за да съм сигурен, че е елиминирана.

Кое е любимото ти програмистко meme/виц?

Кои са трите неща, които обичаш в своята професия?  

Динамиката, видимите резултати, колегите.

Имаш ли домашен любимец? Как се казва той?

Котка – Бари. Ходи само да бие котките и е баща на около 40 котки. ☺ Знае само френски, като му кажеш Viens manger и полудява.

Тагове: , , , ,