25 април, 2024

Британското подразделение на медийния гигант News Corp, коeто стои зад издания като The Times, The Sun и The Sunday Times, стартира партньорство с Questers за изграждане на софтуерни екипи в България. Новите екипи ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите.

По този повод Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания коментира: “Разширяването на News UK към България в партньорство с Куестърс, демонстрира важността на страната за дигиталните иновации на Обединеното кралство и продължава да засилва двустранните връзки”.

През дългогодишната си история The Times е предводител на редица иновации в сектора. Медията не прави изключение и днес, когато в условията на непрекъснато растяща консумация на дигитално съдържание, нуждата от иновации е по-осезаема от всякога.

„Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разрастване на нашите дигитални екипи в България. Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии“ сподели Пол Уилсън, Програмен и портфолио директор на News UK.

News UK предприема грандиозен проект по обновяване на използваните от групата технологии. Основната му цел е да изгради нова гъвкава и ефективна дигитална платформа, която да подпомага работата на редактори и журналисти и да кореспондира с изискванията на съвременните читатели. Бъдещият екип от специалисти ще работи с последно поколение технологии като React Native, React Native Web и GraphQL.

Тагове: , , ,