24 април, 2024

Колегите на Камен Тодоров от UltraPlay го описват като чистосърдечен, самоинициативен и упорит. Софтуерният дивелъпър успява винаги да направи нещо запомнящо се и дори е създал собствена традиция в компанията – “пиене от купата на шампионите”. Супер, нали? 😀

Кого номинирате за “Developer на фокус”?

Камен Тодоров, Software Developer в UltraPlay.

Каква е причината да го номинирате?

Казват, че хората, които успяват са тези, които никога не се отказват. Камен е нашият избор, тъй като той неотлъчно следва това основно правило в работата си и ни доказва всекидневно, че винаги има още една опция към решението на проблема. Много често именно тази негова упоритост и вяра в успеха, задействат нов импулс към проектите, по които работим. Освен това умее да изгражда чистосърдечни отношения с колегите, самоинициативен е и проактивен в комуникацията си, както в екипа, така и с бизнес клиентите на компанията.

Опишете неговите професионални качества.

Отличава се с изключителна концентрация в работата си. Когато има проект, който да се реализира с приоритет, той отдава цялото си внимание на него докато не се завърши. Интересното при него е, че успява да намери няколко решения на съществуващ казус, но измежду всички селектира най-доброто и целесъобразно спрямо бизнеса и компанията. Консултира се с останалите колеги в екипа, като по този начин събира идеи и съвети, за да избере най-доброто решение.

Разкажете ни повече за него като човек.

Ако трябва да го опишем накратко, то ще е по следния начин: забавен, комуникативен, отборен играч. Забавен е, тъй като в неговата компания никога не е скучно – винаги ще разкаже забавна случка с приятелите си. Лесно се сприятелява с колегите си и с ентусиазъм се включва в извънработните дейности. Наскоро участвахме в едно нестандартно състезание за безмоторни колички в София, където Камен беше продуктов мениджър. Сглобената от отбора на UltraPlay количка финишира безаварийно, а всички колеги и публиката много се забавляваха с цялата идея и реализация.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Камен започна в компанията още през следването си във ФМИ на Софийския университет, в специалността “Софтуерно инженерство”, като сами можете да предположите колко динамично е било ежедневието му. Стъпвайки в офиса обаче денят му винаги започва с усмивка и поздрав към колегите.

Работните му ангажименти включват разговори с международните клиенти на компанията, в които се обсъждат теми за нови разработки,  усъвършенстване на вече съществуващите продукти в сферата на разплащателните средства, криптовалутите и бетинг решенията за онлайн игралната индустрия. Камен също така помага на новите колеги, за по-плавното им включване в екипа – обучава ги по проектите, за тяхната функционалност и ефективност.
Често остава след работно време, защото има интересни задачи, които го увличат и той предпочита да навлезе по-надълбоко в тях. Сферата ни е свързана с електронните спортове, със спортните залагания и има доста предизвикателни проекти, по които колегите да работят.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Интегриране на платформата с различни 3rd-party системи. В последно време е зает основно с оптимизация и редизайн на различни части от платформата на UltraPlay за онлайн залагания. Участва и в планирането на развитието на системата, като изследва нови функционалности, които ще допринесат за автоматизацията на работния процес.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Колкото и да е зает и да работи по спешни задачи, винаги ще отдели от времето си да даде насока, ако към него са се обърнали за съвет или помощ. UltraPlay разработва високотехнологични продукти за онлайн игралната индустрия, където всичко е доста динамично и се работи по разнообразни проекти. В тази среда е важно колегите ни да са проактивни и отворени за съвет и насоки.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви?

Не само че взима участие, а винаги успява да направи нещо, което да се помни дълго време. Ние организираме доста събития, но може би едно от най-впечатляващите е нашето коледно парти, на което Камен има една традиция – да пие от купата на шампионите. Дори и на снимка го нямаме напълно документирано, но пък всички го помнят и му напомнят за това.

Какви са хобитата му?

Да тренира фитнес.

Каква музика слуша?

Основно хаус и рап.

Кое предпочита – Android или Apple? Защо?

Android, защото дава повече свобода.

Какъв е стилът му?

Предпочита casual.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

Работи с C#, JavaScript, но също така се интересува и от Elixir, C++, Java, Python.

Тагове: , , , , ,