21 юни, 2024

Скоро стартира първото издание на Sofia Game Night! То ще се проведе на 3-ти ноември в София, като началото е в 18:00 ч., а краят – отворен. Над 20 локации ще отворят врати с интригуваща програма, посветена на игрите в цялото им разнообразие. Събитието се организира от Гьоте-институт България и Game Dev Summit и ще предложи многообразие от събития – изложби и изложения, лекции, работилници, cosplay състезание, турнири и артистични изпълнения, както и специални програма за най-малките посетители на Нощта на игрите.

Един от специалните акценти в програмата на Софийската нощ на игрите е второто издание на изложението „Games Made in BG”. В него ще бъдат включени повече от 20 разработчици и създатели на видео и настолни игри от България.

(ул. Будапеща 1”)

Гьоте-институт ще бъде и мястото за друго специално събитие от програмата на нощта – музикалния лайв сет „Vague Voices“. Експерименталният музикален пърформанс на Стефан Бъчваров и Ангел Симитчиев е вдъхновен от музиката и звуците в ранните видео и аркадни игри от 90-те до днес.

Друг акцент в програмата ще бъде интерактивната изложба „Игри и политика“, която ще бъде в представена в Галерия Credo Bonum (ул. „Славянска“ 3) между 2 -22 ноември 2018 г.  В изложбата са включени 18 видео игри, които могат да се играят на място. По художествен и игрови начин игрите се занимават с теми като медийна критика, миграция, властови отношения, полови роли и милитаризъм.

Програмата на Sofia Game Night, насочена към видео игри, продължава в бар „Петък“ с турнир по FIFA 19. Веднага след турнира започва stand-up комедийно шоу на Inside joke Stand Up Comedy на тема компютърни игри и живота на геймърите!

Бар FlipFlop пък ще даде възможност да се докоснем до олд скуул игри на ретро компютри с дисково флопи, защото както добре знаем „Геймингът не е от вчера”, а в Chucky’s Coffee & Ride ще можем да видим филма „Free to play“, проследяващ животът на 3-ма професионални геймъри. В Play Hub: Next Level ще изследваме света на виртуална реалност с последно поколение VR очила.

За феновете на бордовите игри клубовете „Другият замък“, „DaПлейс“, „Mulligan Board Games Club“, „Каркасон“, „Level Up Sofia“, „DiceWideOpen“ и „Абордаж“ ще предложат разнообразни събития – от турнири и състезания до уъркшопове и лекции за това как всъщност се създава една настолна игра.

Dextrophobia е един от пионерите на все по-популярните escape rooms. Специално за Sofia Game Night те ще отворят две от своите стаи („Vol.2“ и „Мъглите на Авалон“) безплатно за посетителите.

Екипите на Българско Имане, DiceWideOpen и Dextrophobia Rooms пък се обединяват, за да представят интерактивно лайв екшън преживяване, създадено специално за Sofia Game Night – „Wild Game Hunt“. Участниците ще могат да се впуснат в градско приключение, в което трябва да разрешат загадки, за да се предвижат напред по непознатия маршрут до края, където могат да спечелят и награди.

За феновете на косплей издателство Locus ще предложи косплей надпревара на тема „Играч първи, приготви се“ – бестселъра на Ърнест Клайн. Домакин на събитието ще бъде Sofia Youth Innovation Lab на Асоциацията за развитие на София.

Събитието ще завърши с парти в бар Switch и много hip hop и funky бийтове от MR Endless и DJ Buckshot!

Тагове: , , , ,