23 май, 2024

Вече е ясна и първата вълна от лектори за технологичните конференции Java2Days и CodeMonsters! Ето кои са те:

EMILY JIANG, IBM

Emily Jiang е архитект на Liberty за MicroProfile и CDI в IBM. Базирана в лабораторията на IBM Hursley в Обединеното кралство, тя работи на WebSphere Application Server от 2006 г. насам и е силно ангажирана с изпълнението на Java EE в изданията на WebSphere Application Server!

 

 

RYAN CUPRAK, DASSAULT SYSTEMES

RYAN CUPRAK е старши мениджър на CPG & Retail, старши мениджър по формулирането на научноизследователска и развойна дейност в Dassault Systemes, съавтор на EJB в действие 2-ро издание от Manning и ръководството за сертифициране на NetBeans от McGrall-Hill. Той е и президент на групата потребители на Java в Кънектикът от 2003 г. насам.

 

 

LUIS WEIR,CAPGEMINI

Баща, автор, блогър, лектор, шампион на Oracle за разработчици и директор на Ace, Луис Уиър е главен архитект и евангелист на API / Microservices в Capgemini. Той е изключително запален на тема съвременни технологии и има над 15 години опит в изграждането на сложни системи в много части на света.

 

 

OTAVIO GONCALVES DE SANTANA, SOUJAVA/TOMITRIBE

Otavio е член на двете експертни групи и експерт-лидер в няколко JSR и изпълнителен комитет на JCP. Работи по няколко проекта на Apache и Eclipse Foundation като Apache Tamaya, Eclipse JNoSQL, Eclipse MicroProfile, JakartaEE. Ръководител на JUG и световен говорител на конференции на JavaOne и Devoxx.

 

 

ANDY GUMBRECHT, PHEONIXCONTACT AG

ANDY GUMBRECHT е запален член на Apache TomEE, разработчик и бивш евангелист в Tomitribe. Сега, като старши инженер в PhoenixContact AG, той все още е активен сътрудник на проектите на Apache, включително OpenEJB / TomEE.

 

 

 

MANDI WALLS, CHEF SOFTWARE

Mandi Walls е технически community мениджър за EMEA в Chef. Там тя помага на технологичните организации да увеличат ефективността си, използвайки мениджмънт на конфигурацията и съвременни ИТ практики.

 

 

 

TOMAS LANGER, ORACLE

Helidon архитект и разработчик с опит както от гледна точка на Java EE (Consulting WebLogic), така и от гледна точка на клиент (софтуерен архитект в две IT компании).

 

 

 

DAN LEBRERO, AKVO

Daniel Lebrero е технически архитект с повече от 15 години опит в разработването на софтуер. Той е работил по монолитни уеб сайтове, вградени приложения, системи с ниска латентност, микро услуги, стрийминг приложения и big data. Сега той създава софтуер с отворен код в Akvo. Освен Java, той също обича ().

 

 

STEVE KOSTEN, CYPRESS DEFENSE

Steve Kosten е консултант по сигурността на Cypress Data Defence и инструктор за SANS DEV541 Secure Coding в Java / JEE: Курс по развитие на защитни приложения. Преди това е извършвал security дейност в отбраната и финансовия сектор и е ръководил отдела по сигурността на фирма за финансови услуги. Понастоящем той работи по OWASP.

 

 

BRIAN VERMEER, BLUE4IT

Brian е софтуерен инженер в консултантска фирма Blue4IT, базирана на всички видове проекти на Java и в Top 100 компании в Холандия. Той е луд по Java, (чистото) функционално програмиране и Cybersecurity. Той е добре познат лектор на конференции и събития като JFall, JBCNConf, Oracle Code, Devoxx, JavaZone, JFokus и JavaOne. Освен инженер, той е Reservist в Кралската нидерландска военновъздушна армия и таекуондо мастър!

 

MICHAEL SCHRENK, SELF

Michael Schrenk разработва софтуер, който събира и обработва огромни количества данни за някои от най-големите новинарски агенции в Европа и води конкурентна разузнавателна консултация в Лас Вегас. Той консултира по въпросите за информационната сигурност и “Big Data” навсякъде – от Москва до Силиконовата долина и почти навсякъде между тях. Майк е автор на Webbots, Spiders и Screen Scrapers.

 

SIEGFRIED GOESCHL, ASCIIFISH

В момента Siegfried Goeschl е член на ASF, Apache Turbine & JSPWiki PMC (Комитет за управление на проекти). През последните 10 години той също е Apache Commons Committer & PMC, работещ по Commons-email & commons-exec, Apache XML-RPC Committer, наставник на Apache Isis & JSPWiki и сътрудник на Apache Maven.

 

 

Бъдете нащрек и за още вълнуващи новини! Скоро ще бъдат ясни и специалните гости, интересните хакатони и още супер лектори.

Тагове: , , , ,