22 февруари, 2024

По случай Европейска седмица на програмирането, Beehive кани всички ентусиасти на безплатни обучения за различни програмни езици.

Eвропейската седмица на програмирането се реализира в множество страни в Европа и представлява поредица от срещи с учебна цел. Фокусът е насочен към привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране. Beehive организира шестото поред издание на Европейската седмица на програмирането, като цели да даде повече възможности на младежите за реализация и знания. Да свърже хората с интерес към програмирането и най-вече да повиши интереса към технологиите, инженерните науки и математиката.

Технологията оформя живота ни и нейна помощ ние можем да направим нещо по-добро и по-голямо от споделяне и харесване на неща. С общи усилия можем да помогнем на младите таланти с интереси в сферата на технологиите да развиват своите идеи, да изградят нови технологии, които ще донесат радост и облаги на обществото.

Главната цел на Europe Code Week Varna e стимулиране на цифровите умения, които ще спомогнат за бързото развитие на младото поколение във Варна. Точно за това сред лекторите ще бъдат както експерти, така и млади таланти и студенти, които са се усъвършенствали в определен програмен език и желаят да споделят знанията.

Europe Code Week Varna ще се проведе на 6 и 7 октомври. Събитието е безплатно след регистрация, благодарение на финансовата подкрепа на Община Варна – програма „Младежки проекти 2018”.

Тагове: ,