19 май, 2024

На 21 септември МенторМейт отвори вратите на софийския си офис за ежегодното Open Doors събитие. И тази година те приветстваха хора от ИТ индустрията, за да ги запознаят с детайли за компанията и с проектите, по които работят.

В първата част от вечерта Кристина Горялова (Marketing & Recruitment Lead) представи историята на компанията, която е основана през 2001 г. около мобилно приложение за чуждоезиково обучение в Минеаполис, САЩ. 

Малко по-късно, за да запознаят присъстващите с различните технологии, използвани в компанията, в презентацията се включиха представители на няколко от отделите. Васил Василев (Software Development Manager – .NET) запозна аудиторията с .NET практиката, която към момента надхвърля 100 човека, а над 50% тях са специалисти с повече от 8 години опит в областта. Христо Савов (Software Development Lead – Java) разказа за Java екипа и технологиите, които специалистите в него използват. Той представи пред посетителите и част от над 10-те успешни проекти, реализирани през последните 2 години. Пламен Стоев (Software Development Manager – Front-end) сподели с гостите детайли за Front-end екипа на МенторМейт, който към момента включва над 50 човека, както и за разнообразието от използваните технологии и решенията, които те изграждат за клиентите на компанията. Венелин Венелинов (Software Development Lead – LAMP) разказа за LAMP практиката, в която се използват езици като PHP, Python, Ruby on Rails. Грета Ямачева (QA Manager) говори за Quality Assurance и Business Analysis частта от процеса по разработване на софтуер в компанията, като сподели, че над 28 % от QA специалистите се занимават с автоматизирано тестване. Тя представи и ключовата роля на бизнес анализаторите в комуникацията с различните клиенти. Самуил Яновски (Software Development Lead – Android) и Андрей Маринов (Software Development Lead – iOS) представиха пред посетителите Android и iOS отделите на компанията. МенторМейт има най-големият екип от мобилни специалисти в страната, като присъстващите имаха възможност да научат повече за реализираните от тях проекти, както и за развитието на технологиите в екипа и растежа им през последната година. Презентационната част завърши с представяне на Experience Design практиката от Димитър Михайлов (Experience Design Lead – UX/UI Design) Той разказа и за колаборацията на българската част от екипа с американските им колеги. Бяха представени и някои от проектите на компанията – POPS! Diabetes Care, InboxDollars, blackriver, The Great Northern.

Събитието продължи в открития двор на софийския офис на МенторМейт, където участниците имаха възможността да поговорят с хора от компанията, докато се наслаждават на вкусно барбекю, приготвено на място, и много крафт бири.

MentorMate Open Doors е ежегодно събитие, по време на което компанията отваря врати и споделя за любопитните повече информация за проектите, технологиите и още от “кухнята”. Събитието се провежда във всички офиси в България: София, Пловдив, Варна, Велико Търново или Русе.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,