19 април, 2024

“Другият замък” е клуб, фокусиран върху настолните игри, в който можете да си вземете и нещо за пийване докато играете. Тук от време на време се организират турнири и тематични дни като предстоящия в събота “RPG Day Sofia в замъка”.

На “RPG Day Sofia в замъка” организирани групи ще се включат в приключенията, които ще продължат в рамките на деня. Всички желаещи да се присъединят към специалния ивент могат да прегледат предварително какви са заявените игри за деня, да прегледат свободните места и да се консултират с водещите.

Стефан Караманов, част от екипа на Другият замък, ни разказа повече за интересния свят на бордовите и ролеви игри, както и какво да очакваме на събитието през уикенда:

“При ролевите игри най-важни са системата по правила, по които играта ще се играе. Самите приключения в ролевите игри са строго индивидуални, според водещия на играта, за разлика от настолните игри. Част от системите , които ще разиграват в събота ще бъдат Pathfinder, Dungeons and Dragons 5th edition, Infinity и StoryTeller.“

Играят ли ИТ специалистите бордови игри?
Повечето хора при нас са от ИТ сектора. Като цяло хобито с бордовите игри е доста предпочитано от хората от тази сфера. Особено в RPG, където се играят малко по-сложни игри, които увличат и се набляга на мисълта, там играчите много често се припокриват с хора от технологичния сектор. Според мен това е защото това не са игри, които се играят, за да се убива време, а по-скоро изискват доста внимание, любопитност и задълбаване в механиките на играта.

Какви са игрите, които бихте поръчали на един екип от колеги след края на работния ден?
Трудно е да препоръчаш правилната игра, защото въпросът е много конкретен за самата компания. При нас често се случват да имат някои компании точно след работа, тъй като сме разположени близо до много офиси. Аз лично съм забелязал, че много зависи от самия човек. Има хора, които искат да разпуснат и търсят нещо като Dixit или Concept, те спадат повече към парти игрите. Има и друг тип хора, разбира се, които са фенове на 7 wonders или Century, защото искат да са ментално ангажирани дори когато разпускат.

 

Тагове: , , , , , , , ,