25 април, 2024

Ford и Мото-Пфое приветстваха феновете на фестивала за съвременна поп култура в България, Aniventure Comic Con, с изненадващо събитие. На жива арт сесия върху Ford Fiesta, графити артист изрисува автомобила с любими сюжети от типично японските жанрове манга и аниме.

Така екипа на Ford в България срещнa най-модерното от автомобилния свят с оптимизма и ентусиазма на младите хора, чрез изрисуването на любими техни сюжети и герои върху един нетрадиционен за целта обект – колата, която пък е най-масовото средство за придвижване и също се радва на привързаност и възхищение от широката публика.

От ноември 2017 г. компанията Мото-Пфое вече е част от глобалната корпорация Sumitomo Corporation и чрез участието си на Aniventure Comic Con 2018 официалният вносител на Ford в България, същевременно оказа подкрепа и на 29-тите Дни на японската култура в България, организирани от Посолството на Япония.

Графити-художникът на живата арт сесия, организирана от Ford на 15 септември, е Esteo от Бургас, който започва да рисува през 2001 година. На сцената е вече 17 години и е оставил множество цветни стени зад себе си. Рисува предимно на фестивали. За него графитите са както хоби, така и работа. Срещата му с новия Ford Fiesta беше изключително вълнуваща и, по думите му, автомобилът го е вдъхновил да продължи с още следващи серии изрисуване върху моделите на Ford и с други разнообразни сюжети.

Клуб НАКАМА е организация, занимаваща се с популяризирането на съвременната и традиционна японска култура в България. С помощта на съмишленици, други организации и Посолство на Япония в България осъществява различни мероприятия и дава поле за изява на млади хора, занимаващи се с косплей – превъплъщаване в любими герои от комикси и анимации, рисуване, танци, музика и т.н.

Тагове: , , , , , , ,