19 май, 2024

Днешният първи учебен ден бе особено специален за осмокласниците в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет, София. Децата бяха приветствани от Ректора на ТУ – проф. дтн инж. Георги Михов и от представители на 12 водещи ИТ компании и организации.

В откриването на учебната година в ТУЕС участваха представители на Accedia, ATOS, DevriX, GTT Communications, Nemetschek Bulgaria, Смартком – България, TelebidPro, Telelink, Telerik Academy, Uber Sofia Engineering, Visteon Electronics Bulgaria и VMware. 

ИТ професионалистите споделиха какво очаква бизнесът от учениците и отправиха лични пожелания какви да бъдат фокусът и мотивацията на бъдещите ИТ експерти през следващите пет години.Част от представителите на компаниите са завършили ТУЕС и познават добре професионалния път от училищната скамейка до успешната кариера в сектора на информационните и комуникационни технологии. Те написаха кратки писмени послания към учениците, които ще им напомнят колко са важни мотивацията и фокусът в гимназиалните години.

Със специално послание към осмокласниците в празника се включи и демонстрационният робот Сани, който миналата година за първи път посрещна нови ученици в ТУЕС.

Срещата с бизнеса в първия учебен ден е част от инициативите, посветени на 30-годишнината от създаването на ТУЕС. Честването на юбилея ще има своята кулминация на 22 ноември 2018 г., когато ТУЕС организира в София Тех Парк конференция, посветена на успешното партньорство между училище, университет и бизнес.

Тагове: , , , , , , , , ,