20 април, 2024

Запазвайки обещанието си да влее живот в 3D принтирането и напълно да трансформира 12-милиардната индустрия за производство, технологичният гигант HP Inc даде старт на най-модерната технология за 3D печат в света за масово производство на метални части.

Наречена HP Metal Jet, технологията е до 50 пъти по-продуктивна – предоставяйки евтини, висококачествени механично функционални части за автомобилната, индустриалната и медицинската промишленост. Проектът ще започне с производството на части от неръждаема стомана. През първата половина на 2019 г. клиентите ще могат да качват 3D дизайнерски файлове и да получават големи количества индустриални части от новата услуга за производство на метални дюзи.

Търговските решения на HP Metal Jet ще се предлагат на цена под 399 000$ и ще започнат да се доставят през 2020 г. на първите клиенти, а през 2021г. ще бъдат широко достъпни, съобщиха от компанията.

Фолксваген интегрира HP Metal Jet в своя дългосрочен план  за проектиране и производство.“До 2025 г., марките от Фолксваген Груп вече ще са въвели 80 нови електрически модела“, каза д-р Мартин Гоуде, ръководител на технологичното планиране и развитие на компанията. „Голямо предимство на технологията HP Metal Jet е, че ни позволява да произвеждаме много от нужните части, без първо да се налага да произвеждаме производствени инструменти“, добави той.

 

Тагове: , , ,