19 юни, 2024

От 1 септември д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация (БАА). Тя е доктор по приложна икономика на RAND Graduate School, CA, USA. Икономист в Световната Банка (D.C., SE and Central Asia, Middle East, CEE) и RAND (USA & Europe) с фокус финансови политики, технологии и добавена стойност в здравеопазването и образованието. В периода 2012 – 2017г. Анна-Мари е старши съветник на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев, по ресорите иновационни политики и здравни политики. Тя оглавява и президентския съвет за наука, образование и икономическо развитие.

През 2015 г. Financial Times, Visegrad Fund, Google и ResPublica класират Анна-Мари сред 100-те иноватори създаващи съвременна Европа. Тя е член на Борда за „Дигитално предприемачество и регионални индустриални хъбове“ на Европейската комисия и на управителния съвет на програмата за наука и иновации „Мария Кюри“.

“БАА обединява едни от най-иновативните, бързо растящи и глобално конкурентоспособни компании в България. Към момента ние създаваме над 3.5% от БВП на страната ни, и една от основните ни цели е по-успешна, технологична и глобална България.”, отбеляза Анна-Мари Виламовска.

“Амбициите ни са да допринесем за превръщането на БАА в гласа на аутсорсинг и технологичния сектор в диалога с държавата и с образователната система. И да я позиционираме като регионален лидер за индустрията в Югоизточна Европа.”, посочи Ивайло Славов, председател на Борда на директорите на Асоциацията.

 

Тагове: , , , , ,