20 април, 2024

Елка Богословова е Lead Software Engineer в ЕPAM Systems Bulgaria. Тя е винаги в крак с най-новите технологии и организатор на редица инициативи, сред които клуба по планинарство на компанията.

Кого номинирате за „Developer на фокус“?
Елка Богословова, Lead Software Engineer

Каква е причината да я номинирате?
Причината да номинираме Елка са високото ниво на нейния професионализъм, както и личните качества, които притежава. Тя е сред най-обичаните ни колеги, говорител на технологичните ни конференции Tech Talks, движещата сила зад клуба по планинарство на ЕPAM Systems Bulgaria.

Опишете нейните професионални качества.
Елка е изключително отдаден, компетентен професионалист, който има изявени лидерски качества способността да ръководи екипи, като изважда на показ най-доброто от всеки техен член. Тя е в крак с най-новите технологии, което я прави предпочитан лектор на конференции, ментор и пример за нашите колеги.

Разкажете ни повече за нея като човек.
Елка е винаги усмихната, креативна и проактивна. Наистина лъчезарен човек, благодарение на когото беше обявена инициативата за ежеседмични планинарски излети, от която могат да се възползват всички колеги. Работата с Елка е истинско удоволствие заради нейната усмивка и позитивизъм.

Можете ли да опишете как протича нейният работен ден?
Работният й ден преминава в работа по проекти, срещи с колеги, дискусии, а често и в организация на различен тип инициативи – например планинарски излети за колегите.

Случва ли й се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Елка с удоволствие помага и обучава по-неопитните си колеги. Тя е истински лидер за тях и допринася за тяхното кариерно развитие.

Ако трябва да я опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Компетентна, лъчезарна, усмихната

Какви са хобитата й?
Пътувания, планинарство

Каква музика слуша?
Рок

Кое предпочита – Android или Apple? Защо?
Apple

Какъв е стилът й?
Професионален, същевременно женствен и комфортен

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от нея?
Java

Тагове: , , , , , ,