23 май, 2024

Bethesda запази обещанието си и показа геймплея на QuakeCon. Заедно с разработчиците на id Software, напълно бе представен новият разширен свят на DOOM Eternal, така очакван с нетърпение от милиони фенове.

Основното място на действие на DOOM Eternal е Земята. Но тук няма нищо изненадващо, защото е ясно, че територията и сторилайнът на играта продължават да се развиват. В рамките на историята се проследява инвазията на ада. Единственият, който може да върне нещата в начално състояние, е Думгай. Героят ще посети и други места – например един от двата спътника на Марс – Фобос, приключение, което още повече подхранва интереса на феновете към играта.

Дори и малките нововъведения сериозно ще променят възприятието на играта. Новата версия се завръща с пълна свобода на движение и атака, придаващи по-реалистично и екстремно усещане. Освен новите оръжия, сред които “The Meat Hook”, старият арсенал от оръжия е редизайнат, както козметично, така и функционално.

Изпълнителният продуцент Мартин Стратън казва, че основната цел е “да накара играча да се почувства по-агресивен, да го окуражи да играе по-агресивно, да му даде инструменти, с които да играе по-агресивно”. Въпреки новите добавки като разтягащия се нож и откъсващите се парчета от демоните при нанесен damage, играта успява да запази своята оригинална концепция от 90-те.

Тагове: ,