20 април, 2024

Слуховете твърдят, че през октомври от Intel ще се появят процесори от 9-то поколение. Докато чиповете на Intel 10nm Cannon Lake са забавени до 2019 г., тазгодишният ъпдейт ще се основава на подобрения на вече съществуващия 14nm процес. Wccftech съобщава, че Intel ще представи нови чипове Core i9, i7 и i5 на 1 октомври, които ще бъдат маркирани като процесори от 9-то поколение.

Основният процесор, Intel Core i9-9900K, се очаква да бъде доставен с 8 ядра и 16 нишки. Според изтеклите в публичното пространство документи това ще бъде първият Core i9 процесор, който ще включва 16 MB кеш L3 и графичен чип Intel UHD 620. Процесорът Intel i7 Core i7 ще се предлага с 8 ядра и 8 нишки (от сегашните 6 ядра), като Core i5 ще бъде с 6 ядра и 6 нишки.

Очаква се Intel първо да пусне първо своите отключени overclockable процесори, които ще бъдат последвани от още процесори от 9-то поколение в началото на следващата година. Ако пускането на 1 октомври се окаже истина, трябва да очакваме до края на годината процесорите да бъдат съвместими с различни машини. Разбира се, всеки, който изгражда свое собствено устройство, ще иска да види как новите процесори на Intel се справят в сравнение с Ryzen чиповете на AMD при гейминг и други задачи. Отговорите на тези въпроси трябва да започнат да идват през следващия месец.

 

Тагове: , , , ,