24 април, 2024

Полицията на Флорида арестува 25-годишен хакер на име Рики Джоузеф Хендшумахер. Младежът е заподозрян в кражба и пране на пари. Хендшумахер използва техники за размяна на SIM, за да открадне биткойните и да “източи банкови сметки” на хиляди хора, според изследователят по сигурността Брайън Кребс.

Схемата на Хендшумахер беше проста: Обажда се на телекомуникационни оператори и ги моли да си разменят SIM картата му за SIM картата на жертвата. Това му дава достъп до двуфакторни методи за удостоверяване чрез SMS и му позволява да влиза в имейл акаунти, bitcoin портфейли и системи за съхранение на файлове.

Полицията е открила множество SIM карти и сейф в дома на хакера в Мичиган, както и входове за канали към Telegram и Discord, предназначени за размяна на SIM карти. Според полицейската жалба, “Хендшумахер и друг съучастник говорят за компрометиране на главния изпълнителен директор на Gemini, за да вземат името, датата на раждане, потребителското име на Skype и имейл адреса.” Te обсъждат компрометирането на Skype сметката и на главния изпълнителен директор на T-Mobile.

Предвид лекотата, с която младият хакер и неговият екип са работили по двуфакторното удостоверяване, базирано на SMS, съществуват известни притеснения за всеки. Съхранявайте вашите важни данни и криптокомпютри офлайн, ако е възможно.

Източник: TechCrunch

Тагове: , , , ,