25 април, 2024

Милиардерът и основател на най-голямата китайска интернет търсачка Baidu, обяви, че ще се бори енергично и ще ги “победи отново”, когато собственикът на Google Alphabet Inc. реши да се върне на най-голямата интернет арена в света.

Изпълнителният директор на Baidu Робин Ли каза в социалните медии, че е убеден победител в борбата с Google. Американският гигант търси начини за повторно влизане в Китай, където се намират най-големите потребители на интернет, чрез приложение за търсене, което съответства на китайската цензура. След оттеглянето повечето от услугите му бяха блокирани в страната.

Ли също се позовава на коментар на комунистическата партия, която приветства завръщането на Google, стига да спазва местните правила и разпоредби за цензурата. Китайските технологични гиганти постоянно са били цензурирани, като постове, които се считат за вредни за обществения ред, бързо се изтриват от общественото мнение.

Ли твърди, че китайският технологичен пазар е преминал през “земно-разтърсващи промени” след заминаването на Google, добавяйки, че китайските технологични компании сега са лидери в решаването на нови проблеми. “Това е нещо, което всяка компания, която иска да влезе в китайския пазар, трябва внимателно да обмисли и да се изправи”, заяви Ли.

Източник: Bloomberg

Тагове: , ,