19 април, 2024

Microsoft ще запази класическия Skype “за известно време” след реакцията на потребителите. Потребителите не харесват преработения Skype 8.0. Миналия месец Microsoft обяви, че ще затвори настолната версия на Skype 7.0, известна още като “класически Skype”, и ще пренасочи потребителите и бизнеса към преработения Skype 8.0. След “обратна връзка с потребителите”, класическият Skype ще се задържи.

Skype 8 бе представен за първи път като редизайн, вдъхновен от тенденциите, поставени от Facebook и Snapchat.

Обявяването беше направено от представител на Microsoft на първоначалния форум, оповестяващ прекратяването на класическия Skype, което се изпълни с жалби от специалисти и критици за новата посока на продукта. Някои потребители бяха загрижени за промените на новия подход „всичко в едно“ на Skype 8, при който липсваше поддръжка на прозореца за чат и изглеждаше, че потребителският интерфейс и други визуални промени са неудобни.

Макар че това изглежда най-вече като случай, в който потребителите изпитват недоволство от по-силното упражняване на контрол върху толкова масов продукт, много хора смятат, че работи добре. Оплакванията относно новия Skype ще бъдат разгледани, тъй като Microsoft активно слуша обратната връзка.

Източник: The Verge

Тагове: , , , ,