22 април, 2024

Висшето учебно заведение вече има лаборатория по “Вградени компютърни системи”.

Вистеон България направи безвъзмездно дарение от техническо оборудване в компютърния кабинет на Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”, град Бургас. Университетът вече има нова лаборатория по „Вградени компютърни системи“.

Новата IT зала ще послужи като база за лятната стажантска програма на студентите от специалности “Софтуерно инженерство” и “Компютърни системи и технологии”. Програмата и обученията ще се водят от инженери и специалисти от Вистеон. Лабораторията разполага с 15 настолни компютъра и два лаптопа, които са последно поколение. Изпълнителният директор на компанията – Иван Михайлов коментира, че залата е предназначена за създаване на интелектуален продукт.

„Убеден съм, че Бургас съвсем скоро ще се превърне в голям IT център. Поводът да се съберем тук е прекрасен пример за това как обучението и бизнесът вече съвместно работят в тази посока. Ключът за тоталния успех на начинанието ни сте вие, младите умове, събрани тук. Ако вие се развивате в тази област, ние като компании сами ще дойдем при вас“ добави още Иван Михайлов по време на официалното откриване на новата лаборатория за “Вградени компютърни системи”. На събитието присъстваха още ръководството на Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”, преподаватели, представители на община Бургас, студенти и гости.

Иван Михайлов загатна още, че проектите на Вистеон в Бургас предстоят.  

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,