29 май, 2024

Коктейлът “Манхатън” е изобретен в Ню Йорк. Датира от бар-сцената през 60-те години на ХХ век. Според една от легендите един предприемчив барман създава нов коктейл за събитие по случай губернаторска победа. Коктейлът получава названието “Манхатън” в чест на клуба, в който работи барманът.

Ние от DevStyleR сме в търсене на коктейлите, посветени на програмни езици. Решихме да ви забъркаме два коктейла. Представяме Ви рецептите за Perl и Java:

Perl
30ml водка цитрон
40ml синьо кюрасо
40ml сок от ананас
10ml прясно изцеден лайм
сплаш ликьор от син захарен памук

Добавяме в шейкър с много лед водката цитрон и синьото кюрасо. Миксът се налива във висока чаша, добавяме натрошен лед. Долива се със сок от ананас и малко лайм. За финал поправяме тъмно синия цвят със сплаш от син “cotton candy” ликьор. Това е много освежаващ коктейл, който има вкус на границата между сладко и кисело. Лукът е символът на Perl и затова се целим в тази вкусова комбинация.   

Javа
30ml кафен ликьор
90ml бира

Просто добавяме кафен ликьор в пилзнер чаша, пълна с наливна бира. Бирата все повече става част от културата и събитията на java дивелъпърите, а за кафето няма нужда от обяснения… и за бирата нямаше.

Опитайте тези предложения и споделете мнение. Напомняме, че употребата на алкохол трябва да бъде винаги с мярка. Наздраве!

Тагове: , ,