19 април, 2024

Идеята за HTC блокчейн телефон е в процес на разработка вече три години благодарение на Фил Чен, съосновател на операцията Vive VR на компанията. Идеята бе привлякла общественото внимание особено в края на 2016г., когато всички наблюдавахме небивал бум в цените на биткойна.

Заедно с новия телефон бе представен и пътя към съхранението на децентрализирана валута от всякакъв род, децентрализираните приложения, децентрализирания интернет трафик и всичко това –  чрез блокчейн, състоящ се от различни възли на Exodus телефона. Той ще върви на пазара за цена около 1000 долара и ще работи съвместно с CryptoKitties – блокчейн базирана игра за отглеждане на животинки.

Чен се стреми да успее да въвлече в своя рисков експеримент някои от 30-те милиона крипто търговци. Лошата новина за Фил обаче е, че в Китай са на път да влязат в сила регламенти, които могат да попречат на пускането на Exodus на пазара. Всичко това се случва в деликатен период за HTC, които само през изминалата седмица уволниха близо 1,500 инженери и отбелязаха 68% годишен спад на приходите за месец юни.

Източник: PocketNow