23 април, 2024

Сигурни сме, че поне един от тези сайтове е част от ежедневието на всеки дивелъпър. Без значение дали е за разпускане или забавление, това са специални места в мрежата, които уважаваме и често се допитваме до хората там. Комуникационните платформи са много, но сме се спрели на най-близките до темите около програмирането. Ако търсим алтернативен начин да проверим определена информация, важни са нивото и източниците. Например, ако използваме търсачките или Wikipedia, Quora, YouTube, които са с преливащо съдържание за по-начинаещи програмисти. Да добавим, че изключваме социалните мрежи и чан-овете от този анализ.

reddit
Хората идват в Reddit за новини, откакто сайтът е пуснат за първи път през 2005 година. Анализиране на статии и милиони дискусии, които придават контекст и вникване по теми. Определено /r/ProgrammerHumor/ и /r/programming са ни на специално място в браузъра.

 

github
Подкрепят dev общността от 2007. Там се учим, споделяме и работим заедно по изграждане на софтуери.

 

stackoverflow
Основана през 2008 г., Stack Overflow е най-голямата и най-надеждна онлайн общност за разработчици, които могат да учат, да споделят знанията си и да изградят своята кариера. Повече от 50 милиона професионални и амбициозни програмисти посещават сайта всеки месец, за да помогнат при решаването на проблемите с кодирането, да развиват нови умения и да намерят възможности за работа.

Понякога не е достатъчна информацията и губим много време в търсене на подходящи решения. Това са няколко алтернативи на stackoverflow:

dev.to
Tук програмистите споделят идеи и си помагат взаимно да растат. Това е онлайн общност за споделяне и откриване на страхотни идеи, дискусии и приятели.

 

codeproject
CodeProject е създаден през 1999г., за да представи на разработчиците място за срещи и обмен на идеи. Предоставя се на разработчиците разнообразни ресурси, от които се нуждаят, за да им помогне в ежедневното програмиране, както и да се запознаят с най-новите технологии.

 

 

ProductHunt

Product Hunt е място за дигитални и инженерни ентусиасти, които харесват продуктите, за да споделят и разберат за най-новите мобилни приложения, уеб сайтове, хардуерни проекти и технологични произведения.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , ,