18 април, 2024

Преди седмица децата се забавляваха с технологиите на семинара на SuperDroost Boost на KIDmob. Осем деца с вродени аномалии в крайниците експериментираха с гласови и визуални технологии, задвижвани от комплекти на Google AIY. Идеята е те да създадат модификации на тялото си и да тунинговат инвалидните си колички.

Комплектите Google AIY позволяват да се създават интелигентни устройства, които виждат, говорят и разбират. Те са за всеки, който се интересува от раздвижване и изследване на творческите приложения на технологиите.

Работният семинар насърчава децата да разширят представите и мисленето си за това какво е възможно да се случи с техните протези и инвалидни колички. Те прекараха първата половина от седмицата в брейнсторминг около супергеройски способности като подмладяване и сила. Те генерираха идеи, както спомагателни, така и забавни, представяйки своите личности. Autodesk бяха домакин на семинара, а техните 3D принтери улесниха процеса за прототипизиране.

Екип от инженери на Google беше на разположение, за да помогне на децата за спойка на частите и да програмира проектите им за интелигентни носими устройства със суперсили. Децата успяха да покажат дизайнерски инструменти –  специално швейцарско ножче, ръка, която може да извлича обекти, както и разкошен дизайн на неопиксел за вечерно каране на велосипед. Всичките им идеи се задвижват с гласова технология.

Източник: blog.google

Тагове: , , , , , , ,