17 април, 2024

Всички сме чували за разнообразни методи за сплотяване на екипа. Едно изживяване обаче се отличава на фона на всички останали. Legion Run е екстремният метод за тиймбилдинг, а тръпката от събитието ще ви държи дълго време. Подробностите научаваме от Румен Вътков.

Каква е историята на Legion Run?
Самата фирма е създадена през 2014 г., в Кипър, по американски прототип, където подобен тип събития са много популярни. Впоследствие идеята се разгръща в Източна Европа – Гърция, Румъния, Киев, Полша, Унгария. Тук в България е централата на Legion Run,а в другите държави работим с франчайзинги или с локални партньори.

По принцип този тип събития са популярни още от 2005 г., като през 2009 г. е най-големият ръст и през 2015 г. се утвърждава като най-развиващ се ивент от подобен тип. Навлиза в Европа, в САЩ има няколко големи бранда. У нас екипът си организира местните събития, пазарът е удачен и нещата се развиват добре.

Какви хора се включват в това изживяване?
Участниците са предимно на възраст между 20 – 30 г. Имаме много програмисти, предимно от аутсорсинг фирмите. Големите фирми купуват около 70% от билетите за тиймбилдинги. По принцип всеки пазар е различен – например в Гърция имаме повече фитнес фенове, не е развито тиймбилдинг участието. В България си има доста търсене на кадри в аутсорсинг индустрията, съответно компаниите обгрижват максимално служителите си и се възползват от подобоен тип изживявания за тях.

Общо казано имаме три групи участници – корпоративни клиенти (с тиймбилдинг цел), фитнес хора, ориентирани към Legion Run като вид физическо предизвикателство, както и хора, които искат да усетят нещо ново, търсят нови предизвикателства и изживявания. В България най-голямата група е първата.

Какво да очакваме от бъдещето ви събитие на 7 юли?
За момента имаме около 5000 продадени билета, като очакваме около 6000 зрители, за които е напълно безплатно да присъстват. Хората стартират през 20 минути в групи по около 200 души, като отборите в групите са от 10 до 100. Имаме над 100 записани фирми. Събитието се провежда за пета година в България. Участниците ги очакват 20 препятствия. Трасето е ново – ние всяка година сменяме дестинацията. Миналата година бяхме в с. Огняново, община Елин Пелин, тази година сме до с. Кътина.

Кое препятствие затруднява най-много участниците?
Всички наши препятствия са разнообразни и интересни, но имаме две препятствия, които хората запомнят най-много. Първото е Gladius – ями пълни с лед и вода и прегради, под които хората трябва да се пъхнат. Другото е Colossus – рампа 5 метра във вертикална дължина, която е истинско предизвикателство за изкачване.

Разкажете ни някоя интересна ситуация от Legion Run
При нас се случват много интересни неща, хората винаги са доволни. Чувството е уникално и няма как другаде да се преживее подобно нещо. Имаме най-различни участници, имали сме възрастни хора, имали сме хора с един крак. Преди време участваха момче и момиче с увредено зрение, които преминаха с помощта на отбора.

Според вас защо хората се включват в събитията на Legion Run?
До скоро понятието “тиймбилдинг” се свеждаше до ходенето до Банско, пиене и ядене. С навлизането на аутсорсинг индустрията, развиването на HR сектора, се появи и нуждата от друг тип тиймбилдинги, друг вид усещане. Нашето събитие е много подходящо, защото включва в себе си всички неща, които трябва да има един тиймбилдинг. Ние предлагаме изживяване, в което ще видиш реакциите на другите в екстремни ситуации, ще видиш как си помагат. Legion Run по всички параметри е много удачен метод за тиймбилдинг. След като го преживееш, четири месеца съвсем безпроблемно можеш да говориш само за това. Самото преживяване, снимките остават. Хората се организират, купуват си билети по-рано, сформира се екип – аз, ти, моят приятел, всеки вика някого да се включи. Да не забравяме, че и тенденцията сочи, че Милениумите харчат парите си не за материални придобивки, а за преживявания. Всички тези фактори са предпоставка Legion Run да е толкова популярен.

Тагове: , , ,