24 април, 2024

D-EYE е устройство за камерата на iPhone, което ще промени традиционните методи на офталмологията. Компанията предлага услуги, свързани с изследването на ретината, разработвайки устройства и приложения. “Дигиталното око” се прилага за масовите здравни услуги.

Webit ни срещна с Джулио Галиацо, Sales & Marketing. Той сподели основна информацията за функциите и спецификата на проекта. “D-EYE е устройство, което се прикача лесно за iPhone 5 и всички други версии след него. Използването става с приложение, което превръща смартфона в система за преглед. Апликацията съдържа профил за медицинското лице, което пази данните за пациента в паметта на смартфона. Устройството е малка дигитална фундус камера, закачаща се с bumper, на който има малки магнити върху тялото. Работим по приложението и дизайна за Android. Екипът ни се състои от частни специалисти по неврология и дигитални медии. Мисията ни е да заменим традиционните тежки машини за преглед с малка компактна камера и cloud-based услуги.”

Джаджата използва батерията и камерата на телефона. Лещата е 50,51×20,99×9,7mm с White light LED. Приложението е базирано на вградените функции на телефона. Джулио добавя, че дивелъпърите в Италия имат нужда от по-добра среда за развитие. Разработчиците им са предимно в САЩ, затова са заложили на iOS. Функционалността на приложението предлага вече LAN връзка и PDF формат.

Тагове: , , , , ,