19 април, 2024

Leanplum придобива българската компания за маркетингови чат-ботове и диалогови системи Connecto. Компанията инвестира в развиващата се с високи темпове сфера на изкуствения интелект (AI) и маркетинга. Двете компании ще обединят сили в свързването на клиенти в реално време. Това ще стане благодарение на автоматизация с помощта на изкуствения интелект и мобилната ангажираност на Leanplum.

Според очакванията на Gartner системите за AI, насочен към емоционалното ни състояние, ще се развият дотолкова, че до 2022 г. устройствата, които използваме, ще знаят повече за емоциите ни, отколкото за семействата ни.

По темата, Момчил Кюркчиев, съосновател и изпълнителен директор на Leanplum, казва: “Набиращите популярност технологии за взаимодействие в реално време като гласовите асистенти и чат-ботовете оглавяват промяната на маркетинговата комуникация от еднопосочно предаване към двупосочен разговор.  Съдържателните взаимоотношения между компаниите и техните клиенти изискват ангажираност в реално време през множество канали (…)”.

Тагове: , , , ,