18 юли, 2024

Gripen е уникален проект за изтребител от ново поколение. Неговите характеристики предлагат най-ниски разходи за придобиване и експлоатация. По думи на SAAB “Gripen е най-икономичното решение за България”. За същността на проекта споделя Mikael Molin – Digital Engineer.

“Нашата идея се реализира благодарение на HoloLens на Microsoft. По този начин създаваме виртуален модел в космоса. Изображенията съставят визия на изтребителя Gripen и негови съставни елементи. Заедно с това потребителят получава инструкции за ползване. Те могат да бъдат прочетени чрез очилата и дават информация “стъпка по стъпка” за това къде трябва да бъдат разположени отделните модули. Следва инструкция за това как трябва да бъде монтиран модула, който сме избрали. Всеки може да се разходи наоколо и да го разгледа от всички ъгли, да се запознае с детайлите му. Също така можете да  видите какво има зад него, има и възможност и за добавяне и премахване елементи.

Ние предлагаме research project, с който искаме да проверим дали предложението ни е действително полезно и приложимо”.

Gripen бе избран за най-добрия изтребител за българските BBC от комисия, която имаше пълен мандат от българското правителство. Очакваме да видим как Министерството на отбраната ще продължи процеса за развитие на проекта.

Тагове: , , , ,