19 май, 2024

Фирмените занимания извън работно време са най-доброто решение за увеличаване на ефективността на работата и сплотеността на екипа. Технологичната компания Accedia поддържа доброто здраве и форма на своите служители с разнообразни спортни активности. Красивото лице на фирмата сформира женски футболен отбор, който знае как да се забавлява в отборната игра. Повече за него научаваме от капитана на отбора – Боряна Андреева, Експерт “Човешки ресурси”.

Разкажете ни как група дами решават да сформират футболен отбор?

Като компания с богата футболна фен култура и мъжки футболен отбор е трудно да останем безразлични към играта. Често присъстваме на мачове в подкрепа на „нашите“ футболисти и като чухме, че се организира и женско първенство, се замислихме дали да не участваме. Като всяка друга спортна инициатива в Accedia, идеята веднага се подкрепи. Това, което ни събра като отбор е, че всички сме любители на спорта и обичаме нови предизвикателства.  

На какви позиции в Accedia са участниците в отбора?

От Софтуерен консултант до Маркетинг специалист и Експерт “Човешки ресурси”, отборът включва дами с различна кариерна насоченост и с различни характери. Това, според нас, е ключът към сформирането на добър екип и допринася при отборна игра!  

Защо футболът не е само мъжки спорт? 

В Accedia не се делим на мъже и жени и не вярваме в подобни стереотипи. Задружно участваме, както в работни проекти, така и в спортни инициативи, като тенис на маса, шах, босабол, боулинг. Футболът е отборна игра и полът не е от значение, щом спортният дух и желанието са налице!

Как спортът влияе на работата ви?

Освен че оказва положително влияние върху здравето ни и ни помага да сме по-ефективни в работата, спортът определено повдига екипния дух и ни прави много по-сплотени. Още повече, че успехите в спорта ни дават допълнителни поводи за празник, което ни позволява да прекарваме повече време заедно и извън офиса.   

Кое е вашето най-голямо постижение като отбор (спортно) и като екип (професионално)?

Фактът, че сме една от малкото фирми в IT индустрията с женски футболен отбор, за нас само по себе си е постижение. Женският ни футболен отбор тепърва прохожда и вярваме, че на следващия турнир ще има още с какво да се похвалим.

В професионално отношение, не спираме да надминаваме очакванията си и да си поставяме все по-големи цели. Последните ни постижения са свързани със значителен растеж – отворихме нов офис в САЩ и обогатихме портфолиото си с все по-иновативни проекти в областта на облачните технологии и IoT. Съвсем скоро ни предстои и преместване на българския ни офис в нова, по-голяма и модерна сграда в София.

 

 

Тагове: , , , , , , , , , , ,