25 април, 2024

TechHuddle прекара страхотно по време на велопохода от София до Кюстендил

В календара на всички технологични компании присъстват дни за различни извънработни, разтоварващи дейности. Много от фирмите наблягат на спортните инициативи, като по този начин служителите се забавляват и научават нови неща за личностните качества на колегите си. Преди малко повече от седмица се проведе събитието TechHuddle Spring Bike Ride, за което ни разказа мениджърът на българския офис на компанията Ивайло Радев

Колко човека се включиха в събитието TechHuddle Spring Bike Ride?

Идеята дойде от мен, тъй като в миналото съм правил обиколка с велосипед от София до Бургас и с колегите ми решихме да организираме такъв тур през 2013 г. От тогава ни стана традиция два пъти годишно да правим велообиколки. Форматът на събитието е отворен и ние каним близки, приятели, партньори и т.н., да участват. Събитието не се прави само за служители на TechHuddle. В предишни издания на събитието сме ходили и до Гърция. Този път се включиха 8 човека.

Защо избрахте точно Кюстендил като дестинация?

Не бяхме ходили в тази посока и сме чували страхотни отзиви за мястото, където отседнахме там. Насладихме се на минерални басейни и още доста удобства.

Как прекарахте по време на обиколката?

Всички бяхме изключително доволни от обиколката, а тези, които не участваха в това издание, изявиха сериозно желание да се включат в бъдеще. Във фирмата имаме програма, чрез която стимулираме хората да карат велосипеди и всеки от TechHuddle се готви усилено за събитието.

Как се отразяват подобни инициативи на екипа Ви?

Такива събития правят екипа ни по-сплотен. Целият процес по подготовката и самата обиколка беше изключително приятен и всеки от включилите се беше вдъхновен от идеята. Получи се зареждащо пътуване, което предостави само положителни емоции на участващите в TechHuddle Spring Bike Ride. Със сигурност тези инициативи спомагат за по-високата продуктивност на работа, защото са ефективен начин за почивка на ума.

Колоезденето ли е най-ефективният начин за разпускане след работната седмица в офиса?

Да, аз мисля, че това е най-ненатоварващият спорт. Той сближава хората и същевременно им помага в грижата към тялото. В България има много добри дестинации за такъв тип занимания и наистина има какво да се види по време на велопоходите. От друга страна, подобни събития впоследствие увеличават продуктивността на работното място, защото разтоварват мозъка след дългото прекарано време в затвореното офис пространство. Пътуването с велосипед позволява на хората да се насладят на уникални природни пейзажи.

Какви подобни събития организирате за служителите на компанията?

Следващото ни събитие е планирано за септември, като за тогава обмисляме да направим велопоход от София до Слънчев бряг и обратно. Ние участваме във всякакви спортни събития – имаме клубове за бягане, тенис на маса, футбол и още няколко спорта. Към момента наблягаме на колоезденето. Напоследък в София и в други градове все повече се организират спортни инициативи и се опитваме да вземаме участие в максимално много от тях.

Кой беше най-запомнящият се момент от обиколката?

Хубавите моменти бяха доста, но най-запомнящият се от тях беше през първия ден. По време на изкачването на един от проходите спряхме да хапнем на необикновено заведение, защото то беше същевременно и магазин. Всеки един от нас беше впечатлен от вкусната храна.

Тагове: , , , , , , , , , ,