21 юли, 2024

Компанията планира да открие нови локации извън Европа до 2020г

Musala Soft, една от водещите софтуерни компании у нас, отпразнува 18 години от основаването си. В края на месец април компанията проведе годишна среща, по време на която бяха обобщени резултати и постижения от изминалата година, бяха представени всички екипи и проекти и бяха набелязани бъдещите цели за развитие.

Компанията има богато и добре разработено портфолио от проекти в най-горещите области на ИТ. Над 90% от приходите на Musala Soft са от работата й за стратегически клиенти – водещи международни компании в области като ИКТ, телеком, финанси, държавни институции и др. Компанията успява да диверсифицира портфолиото си така, че нито един от клиентите й да не бъде критичен за бизнеса й. Около 20% от приходите на Musala Soft са от IoT проекти, 27% от Big Data & Analytics проекти и над 10% от Cloud & Cloud Integration проекти. Разработката на класическите и изключително важни корпоративни ИТ системи съставлява около 30% от приходите.

„Ние работим с големи влиятелни международни компании, които формират бъдещето на света, в който живеем. Musala Soft от своя страна създава бъдещето на информационните технологии“, сподели по време на годишната среща на служителите на компанията Делян Лилов, който е неин основател и изпълнителен директор. „Фокусирани сме върху креативността и иновациите, за да постигнем безкомпромисно качество и висока добавена стойност на услугите и решенията, които създаваме“, допълни той по време на презентацията си.

По отношение на персонала, през последната година към екипа на Musala Soft са се присъединили над 170 нови специалисти, с което в настоящия момент служителите на компанията наближават 550. Плановете са до 2020 г. екипът да достигне 1000 души. Над 70% от служителите на Musala Soft са професионалисти с опит, а хората на начинаещи позиции са 16%. За всички свои служители компанията предлага разнообразни възможности за обучения, свързани с технологиите, процесите и меките умения. За различните нива, на базата на анализ на обратната връзка от ръководителите на екипи, компанията се стреми да предложи подходящи обучения, максимално целенасочени спрямо специфичните умения, които са необходими за съответните позиции. През изминалата година фирмата е провела над 80 вътрешни обучения, в които са участвали над 1400 служители.

Musala Soft активно проучва възможността за откриване на нови локации, където да привлече още таланти – необходима стъпка, която ще позволи на компанията да продължи да расте. В целите й е да открие нова локация извън Европа до 2020 г.

„За нас продължават да са изключително важни добрата и ефективна екипна работа, обратната връзка и споделянето на знания. Във времена на особено динамично развитие на бизнеса, клиентите стават все по-взискателни към нас, затова се нуждаем от професионалисти, които са наистина добри в съвместната работа. Стойността на това да имаш наистина добри екипи ще става все по-голяма, а компаниите с такива екипи ще бъдат по-успешни“, сподели по време на годишната среща Елена Маринова, Президент на Musala Soft. Според нея предстои много от професиите в областта на информационните технологии да бъдат автоматизирани и това е причината креативността, нестандартното и иновативно мислене да бъдат все по-ценни.

През изминалата година Musala Soft заслужи редица отличия за своите успешни и високоефективни практики в управлението на бизнеса, развитието на човешките ресурси и обществените си проекти. Компанията е „Национален победител“ на European Business Awards 2017/18 в категория „Ангажираност и развитие на човешките ресурси“. Тя е избрана сред 2 898 бизнеси, които на предходния етап от конкурса бяха селектирани като „Ones to Watch“ в списък на отлични бизнес практики, публикуван през декември 2017 г. Musala Soft заслужи отличие в категория „Служител на годината“ на Forbes Business Awards 2017. Компанията получи награда за икономическите си отношения с Бавария през 2017 г. от Германо-Българската индустриално-търговска камара. Също така, фирмата е в класацията на Капитал за 100-те най-големи компании у нас.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,