26 април, 2024

Третото издание на конференцията MUFFIN привлече вниманието на IT специалистите

На 28 април 2018 г. за трети път се проведе MUFFIN Conference Ruse 2018. Събитието събра десетки представители на местната IT общност в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Конференцията е част от MUFFIN инициативата на Musala Soft с отворени събития за споделяне на знания и опит между специалисти в областта на софтуерните разработки.

Опитни експерти на Мусала Софт представиха актуални проекти, над които работят, споделиха интересни примери и разговаряха с гостите на конференцията по различни технологични теми.

Бисер Николов, Инженер интеграция и инфраструктура в Mусала Софт представи „Първи стъпки в TSM” – платформата за защита на корпоративни данни, която представлява корпоративно приложение за управление и съхранение на данните. След това Искрен Величков, Аналитик компютърно осигуряване на качеството в екипа на Musala Soft в Русе, разказа какво е да си QA, защо е необходимо тестването, какво представлява осигуряването на качеството и как може да се случва по-ефективно. Цветелин Павлов, екипен ръководител в Musala Sof посвети презентацията си на чатботовете и най-новото при тях. Конференцията завърши с лекция на тема Smart Home от Станислав Ботев, ръководител на проекти и един от водещите експерти на компанията в тази област.

Освен включените интерактивни елементи, събитието даде много възможности за създаване на професионални контакти, а гостите си тръгнаха с награди и подаръци.

MUFFIN Conference стартира през  2012 г. като вътрешна технологична конференция на Musala Soft, в рамките на която експерти от компанията споделят опита си от работата с различни технологии в разнообразни проекти. От 2014 г. насам, MUFFIN Conference е отворена за външни посетители и до момента е събрала над 4500 гости и над 150 лектори. В последните няколко години MUFFIN Conference излиза отвъд пределите на България и така експертното знание, опит и ентусиазъм на Musala Soft се разпространяват и в съседни държави – Македония и Сърбия.

Вижте какво споделиха специалистите от компанията преди началото на събитието: тук