24 април, 2024

Преди малко повече от месец, софтуерната компания дари компютри на Народната библиотека и на две други институции.

TRADOLOGIC е компания, основана преди 10 години, а се намира в България от 7.  години. От създаването й до този момент, екипът й е участвал в редица дарителски кампании. Деница Добрева и Пламена Гетова, HR Generalist и HR Manager в TRADOLOGIC, разказват за благотворителните дейности на фирмата.

Бихте ли разказали повече за TRADOLOGIC? Каква е вашата основна дейност?

Деница Добрева: Ние сме софтуерна компания, като в момента в TRADOLOGIC работим общо около 75 човека. Сектора, в който се намираме е Fintech, т.е. основно се занимаваме с иновативни решения за онлайн търговия.

С какви технологични проекти се занимава TRADOLOGIC?

Деница Добрева:  Основният продукт, който в момента предлагаме е Forex платформа, като ние осигуряваме цялостно решение за онлайн бизнес. Другият голям проект, върху който работим в момента е свързан с криптовалутите и търговията с тях.

Планирате ли разрастване на вашия екип през тази година?

Пламена Гетова: Към момента това е оптималният размер на компанията за проектите, които имаме. Не планираме голямо разрастване в следващите месеци, по-скоро единични позиции е някои от отделите.

В какви благотворителни иницативи е участвала вашата компания досега?

Деница Добрева: През февруари дарихме общо 25 компютъра на 3 институции – 10 на Народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий”, 10 на фамилния център “Конкордия” и 5 на спортното училище на ЦСКА. Непосредствено преди Коледа участвахме в “Операция плюшено мече”, като подпомагахме едно защитено жилище в Червен бряг. Тогава направихме доста голямо дарение, тъй като много хора от екипа ни се включиха в инициативата. Закупихме почти всичко, от което се нуждаеше това защитено жилище – дрехи, оборудване с различни уреди, сладки и т.н. Вземали сме участие и в още инициативи преди време.

Обмисляте ли да подпомагате други институции в бъдеще? Ако да, към кои сектори сте се насочили?

Деница Добрева: Това, което ние правим е да се вслушваме в мненията на всички хора от компанията. Всяка инициатива, в която сме участвали е била предложена от наш колега. Когато някой остане впечатлен от дадена кампания, той се свързва с нас и ние подкрепяме идеята. Тази година подпомагаме един млад шахматист (на 7 години). Той ще участва на световното първенство по шах за ученици, което ще се проведе в Албания. Ние спонсорираме неговото пътуване. Като цяло, най – вече се опитваме да оказваме подкрепа на деца, изяваващи се в различни видове спорт. TRADOLOGIC е спонсор и на баскетболния отбор “Атлетик”, както и на “Булдозерс” (отбор по американски футбол).

Дарили сте 10 компютъра на Народната библиотека, смятате ли, че образователните институции в България се нуждаят от обновяване от технологична гледна точка? Какви са наблюденията Ви?

Деница Добрева: Специално за Народната библиотека, информацията, която имаме е, че институцията се нуждае от още техника под формата на принтери. От управата на библиотеката разбрахме, че те разчитат основно на подобни дарителски кампании, за да обновяват оборудването си. Цялостно нямаме наблюдения върху образователната система. Предложението за дарението дойде отново от наш колега.

От колко години вземате участие в дарителски кампании?

Пламена Гетова: През последните години започнахме да участваме по – интензивно, но компанията е била част от такива инициативи още от създаването й.

Тагове: