По време на изложението японския автомобилен гигант представи на публиката три нови модела коли

    За пореден път Женева беше домакин на международното автомобилно изложение. Тазгодишното издание на събитието впечатли посетителите с някои доста сполучливи иновативни автомобили, произведени от най – големите марки в света. Японският бранд Toyota не разочарова своите почитатели, представяйки три доста интересни модела – GR Supra Racing, Auris и Aygo 2018. Ето какво ново предлагат те:

GR Supra Racing Concept

Концептуалният модел връща на „сцената“ най – успешната спортна серия на Toyota. Името Supra говори за силата, производителността и прецизността на управление, които определяха световните стандарти в автомобилната индустрия за четвърт век. GR Supra Racing Concept е „чистокръвна“ спортна кола. Автомобилът е компактен, с две врати, има конфигурация с предно разположение на двигателя и задвижване на задните колела. Конструкцията му е създадена от съвременни леки материали. Състезателният модел има драматичен дизайн на каросерията, който включва голямо задно крило. Използван е здрав, но лек композитен материал за елементи като широките предни и задни брони, предния сплитер и задния дифузьор. Шасито му е снабдено с понижено предно и задно окачване със стандартни компоненти. Кабината е типично състезателна, оборудвана е със специално табло и седалка, както и с предпазен колан. Изискванията за безопасност при състезания се покриват с клетка и пожарогасители, а горивните и спирачните линии, педалната кутия, станциите за зареждане на акумулатора и окабеляването са проектирани да отговарят на стандартите за състезания.

Чрез представянето на концепцията за този автомобил, екипът на Toyota съживява името и духа на най – известния модел в знаменитото спортно наследство на компанията.

Новият Auris

    Третото поколение Auris се отличава с две страхотни иновации – динамичен екстериорен дизайн и изцяло нов хибриден двигател с обем 2.0 литра. Появата на този модел бележи дебюта на двойната хибридна стратегия на Toyota. Едно от предимствата на японската марка е това, че поддържа постоянна обратна връзка със своите клиенти. Именно поради тази причина., екипът взе решението да предложи на потребителите си възможност за избор между два хибридни двигателя – единият осигурява традиционните пюсове на горивната ефективност и релаксиращо шофиране, а вторият надгражда тези качества с по – голяма мощност и по – динамични характеристики при каране. В сравнение с по – старото издание на Auris, новият модел е по – дълъг и по – нисък. Формата на автомобила е по – елегантна, а капакът е атрактивен и на свой ред подобрява безопасността, давайки на шофьора по – добра видимост. Налице са и още доста голям брой иновации. Новият Auris ще започне да се произвежда от следващата година в Бърнастон, Великобритания.

AYGO 2018

Третият дебютант от отбора на Toyota е новото AYGO. Засилвайки уникалната ДНК на модела и отличимото му позициониране в рамките на високо-конкурентния A-сегмент, дизайнерите и инженерите на Toyota не само засилват младежкия и отличителен имидж на AYGO, но и подобряват производителността и управлението на автомобила, за да бъде той по-забавен за шофиране. Емблематичната част от дизайна на модела, Х, е запазена. Хиксът е поставен отново отпред, но от двуизмерна графика вече е превърнат в мощен триизмерен елемент. Отличителният нов фронтален дизайн включва преработени „keen look“ предни светлини с интегрирани дневни светлини, които допълнително подчертават поразителния вид на AYGO. Екипът на Toyota е извършил промени, чрез които са подобрени производителността и динамиката при шофиране. Почитателите на марката, могат да се възползват от предоставената по – голяма гъвкавост по време на каране в градовете. Освен всичко това, нивата на шум са значително намалени, вибрациите са почти отстранени и нивото на комфорте драстично увеличено.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,