17 април, 2024

Мартин е номиниран заради способността си да борави с числа, позитивния си подход и всеотдайност към работата и колегите си.

Представяме ви Мартин Попов, Ruby Engineer в Questers. Той е част от Funding Circle – един от екипите в компанията. Причината Мартин да бъде представен в DevStyleR е номинацията от страна на колегите си. Според тях, освен изключителен инженер, отдаден на професията си, Мартин Попов се отличава с позитивния си подход, способността си да борави с числа и с факта, че винаги е “готов да разпуснете с една игра на джага”.

Каква е причината да номинирате Мартин Попов?

Мартин е един от първите служители постъпили в екипа, който сформирахме за Funding Circle преди почти 3 години. Поради тази причина той е много добре запознат с работните процеси и логиката на платформата, разработвана от екипа. Това му позволява бързо да разрешава възникнали проблеми и да се справя с непредвидени ситуации. Освен това е винаги отзивчив, точен и всеотдаен към работата и колегите си.

Опишете неговите професионални и личностни качества.

Марто е изключителен професионалист, винаги спазва крайните срокове и изпълнява задачите с голяма отдаденост. Обича да борави с числа, лесно намира разминавания в калкулациите и бързо се справя с тях. Като колега е дружелюбен, забавен и винаги готов да разпуснете с една игра на джага.

С какво ви впечатлява като човек, извън професионалните качества?

Той е позитивен човек, винаги е приятелски настроен и готов да те смае с любопитен статистически факт. Обича да изчислява различни задачи и да решава логически пъзели.

Можете ли да пресъздадете как протича неговият работен ден?

Денят му започва с бърза чаша кафе в офиса, докато преглежда Slack и имейла си. След това се включва в дневната среща на екипа и се захваща с по-приоритетните задачи. Често мултитасква, влиза в конферентни разговори с колеги от офисите в Лондон, Берлин и Сан Франциско. Винаги обядва с колегите си. След обяд продължава със задачките, а в 16:00 ч. традиционно е време за плод и няколко джага игри. Не е от хората, които бързат да си тръгнат в 18:00 ч., предпочита да довърши работните задачи, а и да избегне вечерния трафик.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

В момента работи по подобряване и оптимизиране на платформите на Funding Circle и по-конкретно по разплащателната система и отчетите свързани с нея.

Разбирам, че Мартин е отдаден на работата си. Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Да, изключително отдаден е на работата си и винаги е готов да помогне на колегите си. Като цяло екипът на Funding Circle е много сплотен, а напоследък и доста се разраства. Марто винаги е готов да посрещне и въведе в работния процес новите си колеги.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Отзивчивост, точност и числа.

Какви са хобитата му?

Много обича да пътува, най-вече до екзотични дестинации. Освен това обича да плува и да решава логически пъзели.

Каква музика слуша?

Поп.

Има ли любима марка?

Funding Circle.

Какъв е стилът му?

Спортно-елегантен.

Отворен ли е към новости?

Отворен е към новостите, но с мярка.

Тагове: