13 април, 2024

Компанията планира да увеличи броя на служителите си до 1500 души през следващите няколко години и да се премести в нова модерна офис сграда.

VMware България e определена от служителите си за „Най-добър работодател“ за 2017 година, в годишното проучване на Аон в България. Наградата се дава въз основа изцяло на мнението и оценката на служителите, работещи в компанията. За да получи приза, тя трябва да има високи постижения по няколко ключови критерии, сред които ангажираност, лидерство и работодателска марка. Оценката се определя от служители на всички нива.
Наградата „Най-добър работодател“ е поредното признание, че инвестициите и усилията на компанията в развитието и ангажираността на служителите, дават резултат. В рамките на едно десетилетие VMware България се трансформира от чисто развойно звено, в стратегически мултифункционален хъб с богато портфолио от продукти, персонализирани решения и широк спектър от оперативни и бизнес дейности.

Oт VMware споделят, че служителите са най-ценният актив на една компания. За десетте години, в които компанията има представителство в България, е успяла да се превърне в един от стратегически най-важните центрове в глобален мащаб и всичко това се дължи на мотивирания, сплотен и талантлив екип в София. VMware привличат таланти от цял свят благодарение на възможностите за работа по високотехнологични проекти с глобален принос и разнообразни програми за личностно и професионално развитие. Служителите на компанията имат възможност да разгърнат целия си потенциал и да работят върху водещи продукти и технологии в световен мащаб. Компанията предлага разнообразни възможности, които позволяват на всеки служител да моделира програмата си за развитие и обучение според визията си и професионалните си цели. Тук се включват обучения от водещи международни лектори, ротационни програми, програми за насърчаване и реализиране на иновациите и много други. Компанията се стреми да осигурява максимално комфортна работна среда, възможности за спорт и почивка, да насърчава здравословния начин на живот. Фондацията на VMware изгражда култура на доброволчество и дарителство като подкрепя каузите, зад които застават самите служители.

Един от ангажиментите на VMwate е да съдейства за развитието на бъдещото поколение ИТ специалисти и на индустрията като цяло, чрез създаването на устойчиви образователни инициативи, сред които академии по виртуализация и програмиране – VMware ИТ Академия, лятна академия Talent Boost, хакатони и лекции на изявени лектори от индустрията. Една от последните инициативи на VMware България в тази посока е безплатна високоскоростна Wi-Fi мрежа и свързаната с нея образователна платформа във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

От компанията споделят, че за да си добър и да се развиваш в ИТ сферата, трябва да следваш динамиката на индустрията. Качествата, които VMware търси у бъдещите си служители, са експертиза и капацитет за намиране на разнообразни и ефективни решения на предизвикателствата в ежедневната работа, както и т.нар. меки умения, които са изключително важни при работата в международни компании, както и способността за работа в екип.

В синхрон с плановете си за увеличаване на екипа до капацитет от 1 500 души в следващите няколко години, VMware взе решението за инвестиция в новата офис сграда. Целите на компанията са  да превърнат офиса в България в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Комплексът Garitage Park успя да се доближи най-много до ключовите изисквания на VMware, а именно модерни технологии, предпоставки за непрекъсваемост на бизнес процесите и отлични условия за работа на служителите.

Сертифициран по BREEAM и съобразен изцяло с изискванията и политиката на VMware за устойчиво развитие, новият дом на VMware България – Sofia Garitage Park ще предостави високотехнологична и модерна среда за работа.  Предвиждат се съоръжения и решения за намаляване на въглеродния отпечатък, сред които соларни панели и станции за електромобили. На територията на комплекса ще бъдат изградени още зелени площи за отдих и свободно време. Инвестицията в наемане на тази модерна сграда затвърждава ангажимента на VMware България да осигури благоприятна работна среда за своите служители и техните семейства – достъп до спортни активности  като басейн, фитнес зали и зелени площадки и други.  VMware България е иновативен хъб в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и стратегически център за разработки и иновации на VMware в световен мащаб.

Тагове: , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар