23 април, 2024

Повече за успехите на компанията през изминалата година и идеите за глобално развитие през 2018-та разказва в интервю Йоана Кехлибарова, управител на “Бернщайн енд КО” ООД”.

Вие сте компания с дългогодишен опит, на какво дължите успехите си?

Постигнатите успехи се дължат на амбициозен и висококвалифициран колектив.

Човек е само толкова успял, колкото хората, които работят за него, искат да бъде.

Леонард Лаудер

Вярваме, че за да успеем, трябва да допринесем за успеха на нашите клиенти. Ние растем и се развиваме заедно.

Има схващане, че успехът е еквивалент на щастието. Ако си щастлив, значи си успял. Успехът е нещо, към което всички се стремим (като щастието), но куриозното е, че всеки от нас си има свое определение за успех, което може доста да се различава от това на другите.

Сещам се за този велик цитат от Конфуций:

Намери си работа, която обичаш и повече никога няма да ти се налага да работиш.

Конфуций

Кои са най-ярките проекти през изминалата 2017г., с които се гордеете най-много до момента?

През 2017 положихме основи на множество нови партньорства и нови проекти от различен мащаб. Някой от тях вече се развиват и през следващите една до две години ще донесат плодовете на усиления ни труд. Щастливи сме и се гордеем, че имаме възможност да работим към проект в сферата на фасилити и пропърти мениджмънта. За нас е привилегия да сме част от една изключително иновативна Cloud платформа, която напълно променя досегашните схващания и методи при управление и поддръжка на сгради и активи.

Как намирате правилния подход към всеки клиент, за да остане той доволен?

Екипът на Бернщайн работи с клиенти в различни индустрии на територията на Европа, Австралия, Канада и Обединените арабски емирства. Подходът към всеки клиент е индивидуален и според нуждите и изискванията. Целим да добавим стойност към проектите на клиентите ни.

Уникалният ни бизнес модел се основава на партньорство с нашите клиенти и дава възможност за обмен на знания и опит. Вярваме, че висококачествената клиентска услуга е не само право на нашите клиенти, но и наше задължение. Ние доставяме необходимите умения и опит на клиентите си, така че те да могат да ги използват за постигане на целите си. Всъщност, клиентите ни ценят нашия капацитет да изграждаме мултидисциплинарни екипи, които да предлагат иновативни решения.

Нашите услуги се адаптират към стила на работа на клиентите ни и включват внимателен баланс между глобалните тенденции и местната среда. Ние постигаме това равновесие, като филтрираме най-подходящите и иновативни идеи и ги прилагаме като работещи практически решения в локален контекст.

Какво е виждането ви за ИТ бизнеса в България?

От години ИТ бизнеса се развива динамично в България и 2017 за поредна година отбелязва устойчив ръст и напредък. Динамиката на развитие ни изправя пред множество предизвикателства, както собствениците на бизнеса така и всеки един участник свързан с този отрасъл. Разбира се, колкото и банално да звучи, основното предизвикателство пред ИТ компаниите е, и остава, привличането и задържането на кадри. Тук искам да отбележа, че това не е проблем само на ИТ бизнеса в България, а се наблюдава като явление в световен мащаб.

Тенденцията на засилен интерес към професионална кариера в ИТ областта ще се задържи, тъй като ИТ компаниите у нас се разрастваме и се стремим към привличане на инвестиции и нови бизнес възможности. Вече образованието е приоритет номер едно. В последните години се наблюдава увеличаване на бройките в техническите направления, което означава, че най-после има положителна тенденция да се насочват млади хора към перспективно образование. С това обаче усилията съвсем не приключват, целта е да се постигне устойчивост, иновативност и адекватност от образователната система.

ИТ специалистите в България продължават да водят по ниво на стандарт – над четири пъти по-висок от средния за България и според анализатори не само се изравнява, но започва да надхвърля този на държави като Германия, Англия и Холандия.

ИТ специалистите са ни най-скъпоценният ресурс и бизнесът ще продължи да работи активно  за увеличаване, и разрастване на ИТ сектора в България.

Кои са най-често използваните технологии при вас?

Компанията ни има опит в разработването на софтуер чрез различни технологии. Основно работим с : Java, HTML/CSS/JavaScript, RDBMS (and SQL), AWS, Linux и Ruby.

Какви са приоритетите ви?

Наш приоритет като българска компания остава България, като ще работим в посока привличане на инвестиции и изграждане на трайни партньорства с клиенти от Австралия и Нова Зеландия.

Предстои официалното откриване на наш клон в Германия. Присъствието ни на този пазар ще даде по-голяма свобода и гъвкавост за нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Новата 2018 година се очертава динамична, изпълнена с перспективни проекти, положителни събития и емоции.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар