19 май, 2024

На най-голямото електронно шоу в света, Бош представи решения за градска мобилност, „умни“ сгради и свързания бизнес свят.

CES 2018 (Consumer Electronics Show) е символ на технологични иновации с огромен wow ефект. На своя щанд Бош показа, че интелигентното свързване на един „умен“ град е вече факт. Бяха представени решения за градска мобилност, „умни“ сгради и свързания бизнес свят.

Simply Connected

Най-нови продукти и идеи, вълнуващи лекции и много и различни щандове – CES 2018 предложи разнообразна и интересна програма. На най-голямото електронно шоу в света Бош се концентрира върху предизвикателствата на урбанизацията. Градът на бъдещето трябва да бъде по-безопасен, по енергоефикасен и по-комфортен. Подобреното качество на въздуха, по-високата ефективност при използването на енергия, по-интелигентна мобилност и по-голяма стабилност – това са предизвикателствата, с които се сблъскваме при изграждането на утрешните „умни“ градове. Щандът на Бош даде идея на участниците за това кои решения и услуги от секторите “Connected City”, “Connected Mobility”, “Connected Home” и “Connected Industry” ще играят основна роля в бъдещето.

Connected City – Шанхай през нощта

Намирането на паркоместа и улесняването на паркирането бе основна тема. Системата за обществено паркиране на Бош позволява на околната среда и на шофьорите да си отдъхнат. Тя подпомага бързото и лесно намиране на най-близкото свободно паркомясто. Когато автомобил премине покрай някое свободно място, той го измерва и трансферира данните на електронната карта. По този начин шофьорите могат да бъдат насочени директно към най-близкото свободно място, достатъчно за да побере автомобила.

Бош също представи мобилното приложение Vivatar, което винаги знае отговора на въпроса дали сме достигнали нашата дестинация. Това е надежден асистент, който съпътства пътя ни до дома. В случай на злополука имаме и спешен екип, който е на разположение 24/7.

Connected Mobility – Свързан автомобил, движещ се по улиците

Бош прилага интериорът на бъдещето в действие. Посетителите на CES 2018 да преживеят усещането в специално оборудван Cadillac Escalade като видят в реално време как работят всички системи на екраните в колата. Пет синхронизирани дисплея показват на шофьора процесите, които работят, за да асистират работата между него и автомобила. Те правят шофирането по-малко напрегнато и по-сигурно. Пътниците могат да контролират системата за забавления, навигацията и климатичните фукнции чрез гласови команди, както и други контроли чрез жестове на ръката, без да откъсват очи от пътя.

Connected Home – Roxxter прахосмукачка

За всички, които имат по-важна работа от това да се занимават с домашните задължения, Бош представи прахосмукачката Roxxter. Този почистващ робот с изкусвен интелект сканира заобикалящата го среда и създава интерактивна карта. Тя също може да поема и други задължения и да не навлиза в специално обособени забранени площи.

Connected Industry – Старият струг на Робърт Бош

Старата поговорка гласи „правете нещо ново от стари неща“. Днешното мото гласи „правете старите неща по-добри – благодарение на свързаността“. Благодарение на IoT Gateways, 130 годишен струг бе трансформиран от ерата на първата индустриална революция до ерата на четвъртата такава. Свързаната система комбинира технология със сензори, софтуер, както и IoT индустриален контрол. Всичко това подпомага наблюдението на състоянието на машината във всеки един момент. Точната реплика на една стара машина служи за идеалния пример за дигитализация.

Тагове: , , , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар