20 април, 2024

DRAG KinK за спускане и DRAG Swoop за ендуро са част от попълненията в колекцията на DRAG Bicycles

DRAG KinK

Първото, което прави впечатление при тази окомплектовка за 2018 г., е цветът. Чудесен е! Някои може би ще предпочетат яркия сигнално-жълт цвят, познат от състезателните велосипеди, който остава наличен при варианта Comp, но на нас тази маслинена разцветка ни харесва много повече и сякаш придава на байка по-скъп вид.

Иначе рамката е същата, която печели призови места в българските състезания с Теодор Мавродиев, и е трето поколение за този модел. Припомняме набързо, че Kink започна като по-тясно профилиран фрийрайд велосипед по времето, когато в каталога на DRAG имаше и отделна рамка за спускане Black Hawk. В следващите години обаче тенденциите в индустрията се промениха и Kink ги последва, превръщайки се в тази трета генерация в типичен DH велосипед, който може да се ползва и за фрийрайд, разбира се.

Визуалното впечатление е за модерна и агресивна геометрия – челният ъгъл е само 62.5°, средното движение е достатъчно ниско, хоризонталният обхват (reach) и ефективната горна тръба са достатъчно дълги, за да осигурят максимална стабилност и възможност за пренасяне на тежестта напред-назад в по-големи граници. Както можете да видите от данните, Kink се предлага в три размера – два от тях са с еднаква височина, но различна дължина, третият е хем по-висок, хем по-дълъг.

Ето какво казва самият производител за велосипеда си:

Kink e създаден, за да бъде претендент за подиума на разумна цена. Ниският център на тежестта и линейното окачване помагат да завивате със стабилност и да преминавате през най-тежките участъци с лекота. Линейните характеристики на окачването означават, че може да настроите работата и усещането на колелото директно чрез задния амортисьор . Малкият челен ъгъл и ниското средно ще ви накарат да усетите колелото залепено за земята, а 190 мм ход на задницата са достатъчни, за да преминете през всяка секция на всяко трасе, като своевременно колелото се усеща много отзивчиво и игриво – характеристики, с които Kink е добре известен.

В здравината на рамката едва ли някой се съмнява – дори само фактът, че тя издържа цял сезон карането на Тедо, е показателен. Kink залага на изпитания подход с алуминиеви хидроформовани тръби, тройно изтънени за намаляване на теглото, и солидни заварки, като в областта зад конусовидната челна тръба горната и долната тръби са слепени, за да се получи максимална здравина и коравина в тази част. Задният триъгълник и кобилицата изглеждат не по-малко масивни.

DRAG Swoop

Swoop-a е леко и повратливо колело за байкърите които търсят нещо с което да може да правят всичко в планинското колоездене. Изкачването е лесна задача за Swoop-a  а когато го насочите надолу 155мм от четири точковото окачване спомага да преминете всяко препятствие. Любимото място на Swoop-a е на тясни и технични трасета където може да усетите неговата маневреност също така благодарениe на своята геометрия Swoop-a се чувства много добре и във въздуха, затова когато сте на борда на swoop-a не се притеснявайте aко видите скок на трасето.

Велосипедите в действие

 

 

Тагове: , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар