22 февруари, 2024

BGO Software с баскетболно предизвикателство „Баскетбол за всички. Баскетбол навсякъде.“, целящо да възроди спортния дух.

Предизвикателството на BGO Software „Баскетбол за всички. Баскетбол навсякъде.“ е  идея, която цели да възроди спортния дух на хората в цялата страна. До момента се включиха няколко десетки участници, но се очаква да стане наистина viral.

Базирана на водещата кауза зад нашата лига – #баскетболзавсички #баскетболнавсякъде – идеята е много проста. Целта е да съживим „баскетболестта“ в страната ни. Да я разпрострем. Да заразим младите и бъдещите баскетболни звезди в България. Да обнадеждим обезнадеждените играчи. Да събудим затихналите. Да напомним на забравилите. Да вдъхновим всички и всеки. Имаме нужда от твоята помощ, за да доразвием постигнатото от нас, ББО и всички отбори дотук.

Не е срамно да признаеш, че сам е трудно. Срамно е да кажеш „Аз не мога.“Затова ни е необходимо баскетболно цунами, което да ни отнесе като фурор.

КАК? Без значение дали си професионален баскетболист, любител, състезател от училищния отбор, малък, голям, възрастен, сноубордист, футболист, волейболист, таксиметров шофьор, опитай се да задвижиш Майкъл Джордана в себе си. Обърни се с гръб към кош (някаква форма на кош), кажи „Приех предизвикателството: Баскетбол за всички. Баскетбол навсякъде.“ и хвърли импровизирана баскетболна топка в импровизирания кош. Накрая предизвикай твой приятел. Направи го докато си записваш селфи-видео или накараш някой друг да те заснеме. Улови емоцията. Улови резултата. Няма значение къде си – в офиса, на пистата докато караш ски или сноуборд, на игрището, в парка. Огледай се. Прицели се. Стреляй. Вкарай. Предизвикай някой друг. Предай нататък.

Качи видеото във фейсбук страницата си и направи публикацията публична. Използвай @BGO Software Basketball League, за да отбележиш официалната страница на лигата, тагни и името на приятеля, който си предизвикал и не забравяй да напишеш хаштаговете #баскетболзавсички #баскетболнавсякъде.

Ако успеем с идеята си, ако успеем да предизвикаме това цунами, ще може да доразвием и втората цел на предизвикателството. Тя е обвързана с вече съществуваща кауза, позната с името „ТИ ИЗБИРАШ МАЧ ЗА #200 ФЕНА!”. Така не просто ще съживим баскетболната култура у нас, но и ще помогнем на още една изключителна инициатива. Благодарение на нея, пряко излъчване в YouTube канала Basketball TV и Facebook може да получи всяка една баскетболна среща – от двубой между приятели в близкия училищен двор, през избран мач от първенството за подрастващи, до игра от аматьорската лига или професионален шампионат.

Баскетболът в България има нужда от помощта на хора, които нямат сърце, а пулсираща оранжева топка отляво.

Дано да видиш съобщението. Дано не го подминеш. Дано го прочетеш. Дано се включиш…

Както казах, топката е хвърлена. Остава само да уцелим.

Тагове: , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар