20 юни, 2024

Стартирахме специална кампания, с която представяме забележителни ИТ специалисти.

Каква е причината да го номинирате?

Антоан е изключително амбициозен млад програмист, който започна работа в Плейтех България като стажант преди две години. Благодарение на добрите резултатите, които показа по време на стажа си като Flash developer ние му предложихме постоянна работа в компанията. За този кратък период от време Антоан много бързо и успешно навлезе в работата на екипа си, показа много високо ниво на технически познания, аналитично мислене, проактивност и отговорна работа по проектите, които му бяха възложени. След преминат курс по Java зае позицията на Java Developer, което беше успешна реализация и естествено продължение на неговия кариерен път в компанията.

Опишете неговите професионални и личностни качества.

Антоан е много позитивен, изключително отдаден в работата си с колегите. Има интерес към иновативни технологии. Участва с предложения за подобряване на работния процес. Като млад човек непрестанно търси нови знания и възможност за развитие. Отдаден е в работата си и дава всичко от себе си в изпълнението на своите задачи като спазва всички утвърдени стандарти (coding standarts) и добри практики при писането на код. Стреми се работата  не просто да е свършена, а да е изпълнена по най-добрия начин (без бъгове).

Разкажете ни повече за него като човек.

Много уравновесен и лъчезарен човек. Има ясна цел за своето развитие и я преследва. Винаги усмихнат и отзивчив. Отговорен към работата си и с внимание към изпълнението на всяка поставена му задача.  Като първа работа показа висока мотивация и желание да се развива. Неговият талант не остана незабелязан. В началото на своя кариерен път Антоан работеше съвместно с ментор, чиято основна задача бе Анотан да получи необходимите знания, умения и увереност да помеме самостоятелни задачи. Благодарение на своите лични качества Антоан много бързо навлезе в спецификите на работа и отдавна поема самостоятелни проекти. Комуникира с лекота със своите колеги.

Можете ли да пресъздадете как протича неговият работен ден?

Денят му започва със закуска в офиса и чаша фреш. След това се заема с неразрешените задачи от предния ден или с разработването на някой нов проект. От скоро в компанията е имплементиран нов модел на работа, който позволява повече свобода при избора на работни задачи, а това дава възможност на Антоан да надгради своите знания и да предизвика себе си. Разнообразието в естеството на работа е важно за всеки амбициозен програмист, какъвто е Тони. Освен това всеки ден по време на екипната среща се води отворена дискусия по ежедневните задачи на всички колеги от екипа. Това. че се обменят идеи и предложения е съществено важно за цялостната комуникация между програмисти, QA-и, Product owners и анализатори.  Така всеки придобива по-добра представа за цялостния процес на работа. Усилената работа през деня Антоан комбинира с кратки почивки на слънчевата тераса в офиса или с  игра на билярд.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Проектите, по които Антоан работи са разнообразни и изискванията към всеки един от тях се променят спрямо съответната задача. Варират от създаването на backend частта за дадена игра до добавянето на нова фунционалност във вече съществуащи игри.  Работата по всеки един проект е динамична.  Процесът трябва да позволява промени, а това налага гъвкавост и съобразителност от страна на Антоан. Той има пълната свобода да реши как да разработи дадена игра съобразявайки се с изискванията на frontend екипа. Друг аспект от работата на Антоан е регулярното провеждане на code review съвместно  със свои колеги. Това се осъществява на ротационен принцип и помага за подобряване качеството на продуктите и споделяне знания между хората в екипа.

Oтдаден ли е на работата си? Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Антоан е изключително отдаден на работата си и тази висока мотивация се забелязва от всички негови колеги. За него работата е не просто работа, а удоволствие. До голяма степен високите си резултати Антоан дължи на богатия и дългогодишен опит и знанията на своите колеги, които непрестанно ги споделят с него.  Това да споделяш ноу кау с най-добрите професионалисти в екипа ти е допълнителен стимул да покажеш най-доброто от себе си и да оправдаеш гласуваното ти доверие. В компанията високо се цени взаимната подкрепа и екипна работа и в тази връзка Антоан не прави изключение.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Съобразителен, умен и отговорен към работата си

Какви са хобитата му?

Плуване, музикални концерти и фестивали .

Каква музика слуша?

Предимно слуша рок и метъл, но слуша и други музикални стилове

Има ли любима марка?

Не е подвластен на марките.

Какъв е стилът му?

Предпочита комфорта на удобни дрехи, комбинирани в спортно елегантен стил.

Отворен ли е към новости?

Като всеки един млад човек и Антоан е отворен към иновации. Интересува се от криптовалути и от machine learning.

Желаете ли да добавите друга информация за него?

Щастливи сме, че имаме възможността да номиниране свой колега. Вярваме, че това е признание, което Антоан напълно заслужава.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар