29 април, 2024

Apple уволни много хора в опит да намали разходите си. Това е и сигнал, че тех гигантът ще ограничи наемането на нови служители. Според Bloomberg компанията е съкратила 100 контрактора, отговарящи за набирането на нов персонал. Освободените служители са получили заплащане и медицинско обезщетение за период от две седмици. Голямата компания, обаче, запазва служителите на същата позиция, които са били на постоянен договор или пълен работен ден.

От Apple съобщават, че съкращенията са направени заради финансовите нужди на гиганта. Изпълнителният директор Тим Кук каза в изявление миналия месец, че една компания за милиарди трябва да е много внимателна към разходите си.

“Вярваме, че ще инвестираме и в кризата. Ще продължим да наемаме нови хора и да финансираме множество различни области. За да се случи това трябва да сме по – целеустремени и да отчитаме реалностите на средата”. заяви той пред Bloomberg.

Средната заплата за рекрутър в Apple е 133,424 долара годишно, според Glassdoor, което е между 81 и 273 хиляди долара. Очакваното допълнително заплащане на година, присъщо за длъжността е в размер на 50,806 долара годишно.

Тагове: , , , ,