29 април, 2024

На 12.12.2021, неделя, ще се проведе II-ри кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт. Кръгът е от типа „СПРИНТ“ и ще се проведе между 14:00-17:00ч. По време на събитието, състезателите  в основното и Junior класиране ще трябва да се справят с различни по трудност задачи. Предвиденото време е три часа.

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг.

Първо място в класирането на преминалия първи кръг „Маратон“ зае Емил Инджев от Русе, студент по компютърни науки в Университета в Оксфорд. Александър Губица и Душко Обрадович от Сомбор, Сърбия заеха второ и трето място.

Специалните награди на първи кръг са осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio. Те отиват при:

  • Деница Янкова – клавиатура за компютър;
  • Димо Терзиев – мишка за компютър;
  • Дениз Потурлиев – суитшърт CodeIT на сезона;

Куриерска фирма Speedy осигурява бързото пристигане на наградите до притежателите им. Всички състезатели с ненулев резултат ще получат тениска с визия на сезона.

За начало на състезанието се счита месец октомври. През юни ще се проведе финалният присъствен кръг, в който участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor