28 април, 2024

Годишната конференция на Apple, WWDC, стартира вчера и компанията обяви някои ъпгрейди и нови посоки за своите продукти. Това е второто поредно издание на събитието, което се провежда дигитално поради COVID пандемията.

macOS Monterey 

Apple представи предварителен преглед на най-новата версия на macOS – macOS Monterey. От компанията заявяват, че тя пристига с нови начини потребителите да се свързват, както и да са по-продуктивни в своята работа с операционната система. За пример, SharePlay е нова функция във FaceTime, която позволява на потребителите да споделят своите изживявания заедно, а Share with You пък, улеснява откриването и наслаждаването на съдържание, споделено чрез Messages, директно във Photos, Safati, Apple Podcasts, Apple News и Apple TV. Основната актуализация на Safari включва нов Tab Bar и по-голяма организация с Tab Groups. Освен това, нова функция е и Shortcuts, чрез която могат да се автоматизират ежедневните задачи, а Focus помага на потребителите да останат концентрирани и да редуцират разсейването при изпълнение на задачите.  Освен това, Universal Control и AirPlay to Mac са нови функции, които предлагат по-лесна и безпроблемна свързаност и работа между различните Apple устройства.

MacOS Monterey е пълен с функции, които помагат на потребителите на Mac да свършат повече работа, да се свързват с приятели и семейството си по невероятни нови начини и да работят в Mac и iPad по-безпроблемно от всякога“, казва Крейг Федери, senior vice president of Software Engineering. „Смятаме, че нашите клиенти ще обикнат сърфирането в мрежата с новия таб дизайн на Safari, ще се наслаждават на споделеното изживяване с SharePlay във FaceTime и ще използват своите Mac и други устройства на Apple заедно по нови начини с Universal Control и AirPlay to Mac.

Apple обяви ъпдейти и в цялата си екосистема – iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, както и вече споменатата версия macOS Monterey. Повече информация за ъпдейтите и новите функции можете да разгледате на официалния блог на компанията.

Снимка: Apple

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author