29 април, 2024

Учените и разработчиците на данни познават силата на Python и широкото му разпространение е свидетелство за успеха му. Програмният език е сред най-търсените технологии от работодатели, съответно и сред най-популярните сред специалистите. Потребителите на Python вече могат да разширят тази сила на езика и да анализират данни в Oracle Autonomous Database. Oracle Machine Learning за Python (OML4Py) прави open source Python скриптовия език и среда, готови за ентърпрайз и big data.

Това пише в блога на Oracle Марк ХорникSenior Director, Data Science и Machine Learning в компанията. Той продължава с това, че проектиран за проблеми, включващи както големи, така и малки обеми данни, Oracle Machine Learning for Python интегрира Python с Oracle Autonomous Database, позволявайки на потребителите да изпълняват Python команди и скриптове за проучване на данни, статистически анализ и машинно обучение на таблици и изгледи на база данни, използвайки синтаксис на Python.

“Познатите функции на Python са прекалено претоварени, така че да преведат функционалността на Python в SQL за обработка в базата данни – постигане на производителност и мащабируемост – прозрачно“.

Освен това, потребителите на Python могат да се възползват от паралелизирани алгоритми в базата данни, за да позволят мащабируемо изграждане на модели и събиране на данни – елиминирайки скъпото преместване и движение на данни.

Повече информация за Oracle Machine Learning за Python можете да прочетете от Марк Хорник в блога на Oracle ТУК, а също така и да изгледате видеото с въведението.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author