27 април, 2024

Всички имаме нужда да се движим и спортуваме. Движението ни зарежда, движението ни мотивира, движението ни прави по-усмихнати и позитивни. #SpoDari (от спортувай и дарявай) е идеята на Tumba Solutions за това как можем да съчетаем спорт и добра кауза. Всеки път, когато участваш в спортно събитие и подкрепяш дарителска кауза, използвай хаштага на инициативата #SpoDari, за да могат всички да научават за нея и да я доразвиват. Екипът на Tumba Solutions те предизвиква да се движиш и да участваш в благородна кауза, като ти сподарява идеята за тази инициатива.

За да осъществиш #SpoDari инициатива имаш нужда от 4 неща: спортно събитие, спортист-ентусиаст, организация-благодетел и благородна кауза.

Спортното събитие може да бъде предварително организирано (като Витоша 100) или спонтанно организирано от ентусиасти. Можете да организирате мини футболен турнир, състезание по плажен волейбол, маратон, или пък байк състезание в планината – всичко зависи от това да се съберат повече спортисти-ентусиасти на едно място.

Спортист-ентусиаст е всеки, който има желание да участва в спортно състезание и да дари времето си и спортното си постижение за благородна кауза.

Организация-благодетел е всяка организация, която иска да насърчи служителите си или други ентусиасти да спортуват за здраве. Организацията-благодетел решава как да превърне спортното постижение в средства, които да се използват за благотворителност.

Благородната кауза може да бъде избрана съвместно от спортистите и благодетелите, както и да бъде предложена от една от двете страни. Ако не сте сигурни коя кауза желаете да подкрепите, може да разгледате Сдружение “ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ” или Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО“.

Ако си участвал, планираш да участваш или просто си фен на инициативата, сподели я с приятелите си в социалните мрежи с хаштаг #SpoDari. Ако вече си реализирал успешна #SpoDari инициатива, качи своите снимки от събитието отново с хаштаг #SpoDari.

Да разпространим заедно идеята за спорт, здраве и добротворство!

Тагове: , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар