28 април, 2024

Важна новина излезе от световната гейм индустрия, след като японският конгломерат Sony обяви, че ще придобие дял от компанията създала хита Fortnite и гейм енджина Unreal, а именно – Epic Games. Инвестицията е на стойност 250 милиона долара и се очаква сътрудничеството между компаниите да доведе и до развитие в техните технологии, развлекателни и онлайн услуги.

Мощните технологии и умения на Epic Games в областта графиката, ги поставя най-отпред на самия фронт на разработването на игри. Това е благодарение на техните иновации и разбира се, на Unreal Engine. Няма по-добър пример за, от революционното развлекателно преживяване, което носи Fortnite,” споделя Кеничиро Йошида, председател, президент и CEO на Sony.

Той отбелязва и, че чрез тази инвестиция, Sony ще имат възможност да изследват и откриват потенциалните нови възможности за колаборация с Epic Games. А това само по себе си би могло да донесе нови стойности за потребителите и за самата индустрия. Но не само в областта на игрите, но и в цялата картина на развлекателния дигитален пейзаж.

И двете компании са изградили стабилен бизнес, обединяващ креативността и технологиите, а също така, те споделят визията за навлизането на real-time 3D преживявания, свързани както с гейминга, така и с филмите и музиката. Това пък сподели от своя страна, Тим Суийни – основател на Epic Games.

Новината за инвестицията се появява, след като Sony обявиха, че от 1-ви април 2021 г., за компанията предстои преструктуриране, с цел подобряване на бизнеса.

Тагове: , , , , , , , , ,
Author