28 април, 2024

С помощта на швейцарския телеком Swisscom и неговото динамично спектърно споделяне, екипната работа между Ericsson и Qualcomm доведе до първия over-the-air 5G data call. 

Още през април месец Swisscom станаха първите в Европа, които пуснаха в широкоразпространен план 5G обслужване, използвайки 3.6 Ghz честота. Поставената цел пред тях звучи амбициозно, но ето че са в прав път – до края на годината 90% от населението на Швейцария да използва 5G. С помощта на споделянето на спектъра на честотите, разширената употреба и покритие на 5G мрежата съвсем скоро могат да бъдат факт. Покритието е едно от най-големите оръжия на 5G, смята Дино Фиоре, вицепрезидент на Qualcomm, а с последния направен тест става ясно, че всичко е възможно. 

Qualcomm работи върху технологии, които целят да трансформират начина, по който светът се свързва и комуникира. Чрез навлизането на 5G мрежата, определено се създава нова почва за развитието на клетъчните технологии и IoT – умни градове, умни домове, самоуправляващи се коли и т.н. Ericsson от своя страна, предоставят на телекомите пълна гама от свързаност, а инвестициите им в сферата на иновациите водят до сериозен напредък в телефонната и мобилната връзка. 

Обединението между Swisscom, Qualcomm и Ericsson доказва, че бъдещите технологии и технологичният прогрес се случват със сътрудничество.

Тагове: , , , ,
Author