27 април, 2024

В събитието GDG DevFest Sofia 2019 ще се включат представители на Google, както и водещи български и чуждестранни експерти от технологичния бранш. Един от организаторите на конференцията София Лятева се включи с коментари по темата.

Какво е представлява DevFest?

Конференцията GDG DevFest Sofia 2019 ще се проведе за втора поредна година в НДК на 05 октомври 2019 г. DevFest е най-голямата глобална конференция на Google Developers Group, която се провежда по целия свят, с фокус върху Google технологиите и създаването на общности.

Какви са технологиите, които ще се обсъждат на конференцията?

Мероприятието се състои от два панела Mobile и Cloud&Web. Mobile сесиите таргетират софтуерни разработчици с афинитет към мобилните решения, а именно теми около Android, Kotlin, Flutter и Firebase. А пък сесиите за Cloud&Web ще обхванат най-новото от Angular, Google Cloud до TensorFlow и Google Assistant, както и различните API-та, които гигантът Google предоставя на всичките си потребители.

Специално за DevFest Sofia 2019 в България ще пристигнат няколко Google Developer експерти, част от които са Джаспър Морган изпълнителен директор на Snapp Mobile, Александър Подкалюзин Kotlin IDE Team Lead в JetBrains, Джером Моутън съосновател и технически директор на SnapEngage, Урбан Маровт – продуктов директор на 1Home и много други. Освен представители на Google, в конференцията ще вземат участие и лектори от цяла Европа, както и технологични експерти от водещи компании у нас.

Ще има ли практически дейности, свързани с технологиите на Google?

По време на конференцията ще бъдат проведени и няколко работилници, с които всеки записал се ще може да добие опит с най-новото от Flutter, Kotlin/Everywhere, Angular и Firebase. Между сесиите гостите на конференцията ще имат възможност да се отпуснат в обособените за релакс зони, да поговорят със спонсорите и партньорите на събитието, както и да се опознаят със съмишленици от български и международни технологични общности.

Напомняме, че участниците в анкетата за “Пазарът на IT кадри” имат възможността да спечелят билети за GDG DevFest Sofia 2019.

Тагове: , , , , , , , , , , ,