28 април, 2024

Наскоро бяха разсекретени архивите, които разкриват истинската цел зад българската космическа програма – а именно, да установи механизмът на придвижване на Летящото спагетено чудовище: дали е необходима атмосфера, за да полети спагетеното чудовище или има друг начин за набиране на ускорение, или може би просто изключва гравитацията с макаронените си израстъци?

Паста куизът ще бъде свързан с тези въпроси и ще се проведе в столичния “Бар Дак-2”. Екип на DevStyleR ще нарами камерата и ще опише обстойно този космически експеримент.

Преди 40 години Георги Иванов напуска пределите на земната атмосфера в търсене на отговори на тези въпроси, но въпреки че допринася за опознаването на поведението на макароните в микрогравитация не успява да даде категоричен отговор.

Форматът ще е обичайният за тези срещи. Всяка маса сформира отбор от между 3 и 8 участници и получава талонче, в което да попълва отговорите си. Въпросите се прочитат един по един с време за размисъл обикновено около 1 минута и талоните с отговорите се събират след последния въпрос от съответния кръг. Преди да се продължи към следващ кръг се дават верните отговори, временно класиране и се раздават награди.

Ще има въпроси от православния еклектичен микс от наука, философия и религия, с основен фокус върху изучаването на космоса. Освен 40-годишнината от полета на Георги Иванов ще празнуваме и постиженията на всички дами в космоса и по земната повърхност, които помагат на човечеството да разнищва мистериите на вселената и ще се радваме на специалното съдействие на д-р Стела Ткачова, чиято книга за бъдещето на комерсиализацията на космоса Църквата на Летящото Спагетено Чудовище за България ще представи за пръв път в България.

 

Тагове: , , ,