30 юни, 2024

AI Defocus Eye Protection и AI Deepfake Detection бяха представени за първи път на MWC 2024 и използват изкуствен интелект на хардуерно ниво за облекчаване на късогледството и предотвратяване на измами.

Глобалният технологичен бранд HONOR разкри две водещи за индустрията иновации, захранвани от вграден в устройството изкуствен интелект (AI), създадени, за да помагат на потребителите и да въведат ново ниво на сигурност и защита. По време на основната си презентация на MWC 2024 в Шанхай, озаглавена „Синергията човек-AI: Интелигентните устройства ще подобрят живота на човека“, HONOR демонстрира най-новите си постижения в ориентирания към човека изкуствен интелект, AI Defocus Eye Protection и AI Deepfake Detection. По време на сесията марката потвърди ангажимента си към вградения в устройството изкуствен интелект, ориентиран към човека, и вярата си в потенциала на хардуера, захранен от AI, който предоставя персонализирани услуги на потребителите и същевременно защитава поверителността им.

„Изкуственият интелект революционизира живота ни и движи напредъка в смартфон индустрията, но голяма част от бранша се фокусира върху облачно-базирания изкуствен интелект. Това, обаче, е само част от пъзела. Вграденият в смартфоните изкуствен интелект – устройствата, които ни разбират по-добре от всички други устройства, е уникално позициониран да предоставя услуги, които са съобразени с нас и нашите предпочитания”, каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на HONOR Device Co., Ltd. „В HONOR вярваме, че вграденият в устройството изкуствен интелект има потенциала да даде силата в ръцете на потребителите да станат по-добри и по-способни във всичко, което правят. Каним всички в смартфон индустрията да се присъединят към нас, за да проучим неизползвания потенциал на вградения в устройството изкуствен интелект“.

Еволюция на технологията за защита на очите от превенция към облекчение

На MWC 2024 в Шанхай HONOR представи функцията AI Defocus Eye Protection, която въплъщава последните постижения в технологиите за защита на очите. В глобален мащаб се наблюдава увеличение на случаите на късогледство, причинено от дългосрочното използване на екрани. Технологията AI Defocus Eye Protection използва изкуствен интелект, за да симулира дефокусиращи очила на дисплея на смарт устройството.

Доказано е, че носенето на дефокусиращи очила е благоприятно за здравето на очите, тъй като те умишлено предизвикват контролирано разфокусиране в периферното зрително поле на потребителя, за да поддържат ясно централно зрение. Този ефект създава променено зрително възприятие, което забавя процеса на удължаване на окото, водещ до късогледство. AI Defocus Eye Protection намалява преходното късогледство на потребителите средно с 13 градуса след четене в продължение на 25 минути, като някои потребители изпитват максимално намаление от 75 градуса . Така HONOR технологията преминава границата отвъд превенцията и облекчава здравословен проблем на потребителя.

Намаляване на измамите с AI Deepfake Detection

За да предотврати рисковете, свързани с облачно-базираната „deepfake“ AI технология, HONOR представи AI Deepfake Detection. Тази функция изследва информацията кадър по кадър за елементи като зрителен контакт, осветление, яснота на изображението и възпроизвеждане на видео, за да идентифицира несъответствия, които са незабележими за човешкото око. По този начин AI Deepfake Detection спомага за предотвратяване на измами и откриване на дигитално манипулирано съдържание.

В допълнение, функцията AI Deepfake Detection е обучена от голяма база данни от видеоклипове и изображения, свързани с онлайн измами, което позволява на изкуствения интелект да извършва идентификация, проверка и сравнение в рамките на три секунди. Когато функцията открие синтетично или променено съдържание, тя незабавно подава предупреждение за риск към потребителя, за да го възпре да продължи да се ангажира с потенциалните измамници.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,